Lihapullat: East Meets West
Makuja-kokki Petteri Luoto kokkasi Kiinan kulttuuriin tyypillisellä tyylillä katukeittiössä.
Ainekset
- 500 g naudan jauhelihaa
- 2 kanamunaa
- 2 keltuaista
- 3 rkl korppujauhoja
- 2 rkl kermaa
- 2 rkl raastettua parmesania
- suolaa ja mustapippuria
Grillauskastike
- 2 rkl Teriyaki-kastiketta
- 2 rkl soijaa
- 1 tl seesam-öljyä
- 1 murskattu valkosipulin kynsi
- 1 tl hienonnettua sitruunaruohoa
- Marinoitu kurkku "Liang Ban Huang Gua"
- 1 kurkku
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 rkl seesam-öljyä
- suolaa ja mustapippuria myllystä
Crepes a la Shanghainese
- 1 kuppi (150 g) vehnäjauhoja
- 2 munaa
- 2 kuppia (5 dl) maitoa
- 30 g sulatettua voita
- suolaa
Täyte
- hienonnettua ruohosipulia
- hienonnettua tomaattia
- hienonnettua chiliä
- majoneesia
Valmistusohje
Sekoita kaikki aineet kulhossa ja leivo käsin lihapullia. Painele pullia kämmenellä hieman, kypsyvät nopeammin grillissä. Voit paistaa myös paistinpannulla.
Sekoita kaikki aineet keskenään ja valele sudilla grillaamisen aikana. Jos paistat paistinpannulla, lisää grillauskastike vasta paiston loppuvaiheessa. Kastike sisältää sokeria (teriyaki-kastike), joten se saattaa palaa pannuun kiinni, jos sitä paistaa pitkään pannulla!
Kuori kurkku ja leikkaa pieniksi paloiksi. Hienonna valkosipuli ja pyöritä seesamöljyn ja kurkkujen kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla kevyesti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan