Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihapiirakka juhliin ohralla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista juhliin isommalle porukalle pellillinen maistuvaa ja ruokaisaa piirakkaa.

Pohja

  • 2 pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyjä (2 x 600 g)

Täyte

  • 2½ dl
  • Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
  • tai
  • 3½ dl
  • Myllyn Paras Puuro Riisi+Ohraa
  • 2 l vettä + 2 lihaliemikuutiota
  • 500 g jauhelihaa
  • 2-3 sipulia (tai 200 g pakastesipulia)
  • 4-6 valkosipulinkynttä
  • 1 pss herne-maissi-paprikaa (pakaste 200 g)
  • 2 dl ranskankermaa tai smetanaa
  • 2 munaa
  • 2-3 tl yrttisuolaa
  • 2 tl hienonnettua mauste- tai mustapippuria
  • 1-2 tl paprikajauhetta

Voiteluun

  • kananmunaa

Valmistusohje

Tee yhdestä paketillisesta taikinaa pohjalevy ja laita sille täyte. Toisesta paketillisesta taikinaa saat kannen piirakalle. Piirakasta tulee entistä ruokaisampi, kun lisäät siihen ohrasuurimoja. Jos haluat, voit myös lisätä kinkkua kuutioina jauhelihan joukkoon.

Ota taikina ajoissa sulamaan.

Keitä suurimoita lihaliemessä isossa kattilassa 20 min tai Puuro Riisi+Ohraa 35 min. Valuta lävikössä. Älä huuhdo. Paista kypsymisen aikana jauheliha ja hienonnettu sipuli paistinpannulla. Lisää seos kypsiin suurimoihin. Sekoita täytteen muut aineet sekaan. Tarkista maku sopivaksi.

Kauli lehtitaikinalevy isommiksi eli 2 x reunallisen uunipellin kokoisiksi levyiksi. Nosta toinen levyistä uunipellille ja toinen eli kansipuoli saa jäädä vierelle työpöydälle. Nostele uunipellillä olevasta levystä sormin painellen reunoja hieman ylös. Levitä täyte pohjalle ja käännä taikinalevyn toinen puoli täytteen päälle. Painele piirakan kansi kiinni pohjaan.

Voitele kananmunalla ja tee pintaan veitsellä kuvioita tai pistele haarukalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Lohipiirakka pikkujouluihinSavulohi-parsapiirakkaJuhlien riistapiirakkaPorkkana-fetajuustopiirakkaMehevä lihapiirakka kannellaLihapasteijat
JauhelihapiirakkaJuhlatLastenkutsutMyllyn ParasLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapiirakka
  • 18.09.202314:26
    Lihapiirakka

    Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä

  • 08.08.202108:00
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen empanada – mahtava ruoka jauhelihasta ja tortilloista

  • 05.09.201710:20
    Lihapiirakka

    Kirsin lihapiirakat uunissa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Liha-munuaispiiras

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Mausteinen kaali-lihapiirakka