Lihapiirakka juhliin ohralla
Valmista juhliin isommalle porukalle pellillinen maistuvaa ja ruokaisaa piirakkaa.
Pohja
- 2 pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyjä (2 x 600 g)
Täyte
- 2½ dl
- Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
- tai
- 3½ dl
- Myllyn Paras Puuro Riisi+Ohraa
- 2 l vettä + 2 lihaliemikuutiota
- 500 g jauhelihaa
- 2-3 sipulia (tai 200 g pakastesipulia)
- 4-6 valkosipulinkynttä
- 1 pss herne-maissi-paprikaa (pakaste 200 g)
- 2 dl ranskankermaa tai smetanaa
- 2 munaa
- 2-3 tl yrttisuolaa
- 2 tl hienonnettua mauste- tai mustapippuria
- 1-2 tl paprikajauhetta
Voiteluun
- kananmunaa
Valmistusohje
Tee yhdestä paketillisesta taikinaa pohjalevy ja laita sille täyte. Toisesta paketillisesta taikinaa saat kannen piirakalle. Piirakasta tulee entistä ruokaisampi, kun lisäät siihen ohrasuurimoja. Jos haluat, voit myös lisätä kinkkua kuutioina jauhelihan joukkoon.
Ota taikina ajoissa sulamaan.
Keitä suurimoita lihaliemessä isossa kattilassa 20 min tai Puuro Riisi+Ohraa 35 min. Valuta lävikössä. Älä huuhdo. Paista kypsymisen aikana jauheliha ja hienonnettu sipuli paistinpannulla. Lisää seos kypsiin suurimoihin. Sekoita täytteen muut aineet sekaan. Tarkista maku sopivaksi.
Kauli lehtitaikinalevy isommiksi eli 2 x reunallisen uunipellin kokoisiksi levyiksi. Nosta toinen levyistä uunipellille ja toinen eli kansipuoli saa jäädä vierelle työpöydälle. Nostele uunipellillä olevasta levystä sormin painellen reunoja hieman ylös. Levitä täyte pohjalle ja käännä taikinalevyn toinen puoli täytteen päälle. Painele piirakan kansi kiinni pohjaan.
Voitele kananmunalla ja tee pintaan veitsellä kuvioita tai pistele haarukalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 min.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto