Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihapiirakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Leipä ja leivänpäällykset samassa paketissa on oiva yhdistelmä retkievääksi. Pakkaa mukaan huuhdeltuja, paloiteltuja vihanneksia ja tarjoile piiraitten kanssa.

10-12 piirakkaa

  • 1,5 dl maitoa
  • 50 g voisulaa
  • 15 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 muna
  • 6 dl vehnäjauhoa

Täyte

  • 250 sekajauhelihaa
  • 1 pieni sipuli silppuna
  • 1 tl timjamia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 muna voiteluun
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sekoita maito ja kuuma voisula, jäähdytä 37-asteiseksi ja liuota hiiva sekaan. Lisää suola, muna ja lopuksi jauhot. Vaivaa joustavaksi taikinaksi. Anna nousta 30 minuuttia.

2. Paista jauheliha ja sipulisilppu pannulla. Lisää loput ainekset ja keitä hiljaa 20 minuuttia. Ota seos pannulta ja jäähdytä.

3. Kauli taikina ohueksi ja jaa se 10 sentin neliöiksi. Jaa neliöille täyte, penslaa vatkatulla munalla reunat ja taita kolmioiksi. Painele haarukalla reunat tiiviiksi.

4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta piiraat leivinpaperille uunipellille. Penslaa ne munalla ja paista uunin keskitasolla 15 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Ranskalainen sipulipiirasAnjovis-lihamurekekääretorttuJauhelihatäytteinen piirasLihatäytteiset piirakatKannellinen jauhelihapiiras basilikalla ja oreganollaVihreä piiras pekonilla
JauhelihapiirakkaVälipalatBrunssiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapiirakka
  • 18.09.202314:26
    Lihapiirakka

    Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä

  • 08.08.202108:00
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen empanada – mahtava ruoka jauhelihasta ja tortilloista

  • 05.09.201710:20
    Lihapiirakka

    Kirsin lihapiirakat uunissa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Liha-munuaispiiras

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Mausteinen kaali-lihapiirakka