Lihapiirakat

Leipä ja leivänpäällykset samassa paketissa on oiva yhdistelmä retkievääksi. Pakkaa mukaan huuhdeltuja, paloiteltuja vihanneksia ja tarjoile piiraitten kanssa.

10-12 piirakkaa

  • 1,5 dl maitoa
  • 50 g voisulaa
  • 15 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 muna
  • 6 dl vehnäjauhoa

Täyte

  • 250 sekajauhelihaa
  • 1 pieni sipuli silppuna
  • 1 tl timjamia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 muna voiteluun
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sekoita maito ja kuuma voisula, jäähdytä 37-asteiseksi ja liuota hiiva sekaan. Lisää suola, muna ja lopuksi jauhot. Vaivaa joustavaksi taikinaksi. Anna nousta 30 minuuttia.

2. Paista jauheliha ja sipulisilppu pannulla. Lisää loput ainekset ja keitä hiljaa 20 minuuttia. Ota seos pannulta ja jäähdytä.

3. Kauli taikina ohueksi ja jaa se 10 sentin neliöiksi. Jaa neliöille täyte, penslaa vatkatulla munalla reunat ja taita kolmioiksi. Painele haarukalla reunat tiiviiksi.

4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta piiraat leivinpaperille uunipellille. Penslaa ne munalla ja paista uunin keskitasolla 15 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.