Lihapasta
Tämä Lihapasta-resepti esitettiin Hullu Kokki Piemontessa -ohjelmassa MTV3-kanavalla 4.12.2008.
Ainekset
- 800 g ohutta tuoretta nauhapastaa
Ragú lihakastike
- 600 g sika-nauta jauhelihaa
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- 3 oksaa varsiselleriä
- 1 laakerinlehti
- 6-8 tomaattia, mieluusti härän sydän tai muu paksu maltoinen lajike
- 4 dl punaviiniä
- 50 g lardoa (läskiä) tai pekonia
- ½ peperoncino (pieni, kuivattu punainen chilipippuri palko)
- 4 dl vettä
- Suola, valkopippuri, laakerinlehti, timjamia
- 120 g parmesan-juustoa raastettuna
Valmistusohje
Työvaiheet
1. Kuullota hienonnettu sipuli ja kuutioitu läski pannulla, lisää peperoncino murskattuna. Lisää jauheliha ja ruskista.
2. Lisää hienonnettu porkkana, varsiselleri ja laakerinlehti.
3. Laita hetken kuluttua kuutioitu tomaatti
4. Lisää punaviini ja vesi ja keitä hiljaisella tulella noin kaksi tuntia. Tarkista maku ja mausta.
5. Keitä pasta runsaassa kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä, valuta hyvin ja sekoita kastikkeen kanssa. Jos käytät ohutta nauhapastaa kuivana, noudata keittämisessä pakkauksen ohjetta.
Tarjoile heti parmesan-juuston kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta