Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihapasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä Lihapasta-resepti esitettiin Hullu Kokki Piemontessa -ohjelmassa MTV3-kanavalla 4.12.2008.

Ainekset

  • 800 g ohutta tuoretta nauhapastaa

Ragú lihakastike

  • 600 g sika-nauta jauhelihaa
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 3 oksaa varsiselleriä
  • 1 laakerinlehti
  • 6-8 tomaattia, mieluusti härän sydän tai muu paksu maltoinen lajike
  • 4 dl punaviiniä
  • 50 g lardoa (läskiä) tai pekonia
  • ½ peperoncino (pieni, kuivattu punainen chilipippuri palko)
  • 4 dl vettä
  • Suola, valkopippuri, laakerinlehti, timjamia
  • 120 g parmesan-juustoa raastettuna

Valmistusohje

Työvaiheet

1. Kuullota hienonnettu sipuli ja kuutioitu läski pannulla, lisää peperoncino murskattuna. Lisää jauheliha ja ruskista.

2. Lisää hienonnettu porkkana, varsiselleri ja laakerinlehti.

3. Laita hetken kuluttua kuutioitu tomaatti

4. Lisää punaviini ja vesi ja keitä hiljaisella tulella noin kaksi tuntia. Tarkista maku ja mausta.

5. Keitä pasta runsaassa kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä, valuta hyvin ja sekoita kastikkeen kanssa. Jos käytät ohutta nauhapastaa kuivana, noudata keittämisessä pakkauksen ohjetta.

Tarjoile heti parmesan-juuston kanssa.

Lisää aiheesta:

Haudutettu broileri-tomaattipataPastaa häränfileen ja kerman keraItämainen kinkkupataRanskalaiset jauhelihapihvitTexas chiliNopea ranskalainen lihapata
JauhelihapastaPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapasta
  • 03.11.202311:03
    Makaronilaatikko

    Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko

  • 13.03.202317:30
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen helppo pasta bolognese

  • 29.01.202010:28
    Jauhelihakastike

    Aito bolognesekastike – ragù alla bolognese

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kiinalaista nuudeleita jauhelihan kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pasta Bolognese parmesaaniraasteen kera