Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihansyöjät: Hampurilaiset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista kotitekoiset hampurilaiset grillissä.

Ainekset

  • 1 kg hevosen paistijauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl korppujauhoja
  • 3 salottisipulia
  • 3 rkl worschestershire kastiketta
  • bbq-mausteseosta
  • chili explosion- mausteseosta
  • suolaa
  • cheddarjuustoviipaleita
  • tomaatteja

Hampurilaiskastike

  • 1 kananmuna
  • 1 dl chiliketsuppia
  • 3 rkl väkevää sinappia
  • ¼ habanero-chiliä
  • 4 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 4 dl öljyä

Sipulihilloke

  • 300 g erilaisia sipuleita
  • 4 rkl balsamicosiirappia
  • öljyä
  • suolaa

Pölkkyperunat

  • 1 kg isoja perunoita
  • öljyä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Pihvit:

Leikkaa sipuli hakkeeksi ja sekoita ainekset maukkaaksi hampurilaismassaksi. Testaa maku paistamalla pieni testipihvi ja mausta tarpeen mukaan lisää. Muotoile lihasta tasakokoisia pihvejä ja paista ne kypsiksi parilatasolla. Aseta juustoviipale kunkin pihvin päälle ja anna sulaa ennen nostamista hampurilaisen väliin.

Kokoa hampurilainen käyttämällä kastikkeena itse tehtyä majoneesia ja sipulihilloketta.

2. Itse tehty majoneesi:

Sekoita muut ainekset paitsi öljy keskenään. Vatkaa voimakkaasti ja kaada samalla öljy ohuena nauhana kastikkeen joukkoon.

4. Pölkkyperunat: 1 kg isoja perunoita, öljyä, suolaa

Leikkaa perunat peukalon paksuisiksi suikaleiksi. Kuumenna pannulla öljyä ja paista perunat siinä kypsiksi. Mausta suolalla.

4. Sipulihilloke: Suikaloi sipulit ja kuullota ne kattilan pohjalla. Lisää etikka ja anna sipuleiden hautua kypsiksi miedolla lämmöllä.

Lisää aiheesta:

MasterChef VIP: Briossisämpylää, naudan jauhelihapihvi, pikkelöityä punasipuli, cheddaria ja chipotlemajoneesia – Miska Haakanen reseptiJauheliha-pippuripihvitLammsmäcka paprikakastikkeessaTäytetyt hampurilaissämpylätLihansyöjät: Grillikylki, kastike, maissilohkoperunat ja sipulirenkaatPorsaan minipurilaiset barbecuekastikkeella
HampurilainenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan dippiburgerit

  • 26.01.202213:07
    Pääruoat

    Oklahoma Onion Burger – Antti Suikkarin sipulihampurilainen

  • 27.08.202008:57
    Pääruoat

    Fisuburgeri – helppo kalahampurilainen Itämeren kalasta

  • 30.01.202009:47
    Sämpylät

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät

  • 23.01.202012:32
    Lisäkeruoat

    Perus glaseerauskastike burgeripihvillle