Lihansyöjät: Hampurilaiset
Valmista kotitekoiset hampurilaiset grillissä.
Ainekset
- 1 kg hevosen paistijauhelihaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl korppujauhoja
- 3 salottisipulia
- 3 rkl worschestershire kastiketta
- bbq-mausteseosta
- chili explosion- mausteseosta
- suolaa
- cheddarjuustoviipaleita
- tomaatteja
Hampurilaiskastike
- 1 kananmuna
- 1 dl chiliketsuppia
- 3 rkl väkevää sinappia
- ¼ habanero-chiliä
- 4 rkl balsamiviinietikkaa
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 4 dl öljyä
Sipulihilloke
- 300 g erilaisia sipuleita
- 4 rkl balsamicosiirappia
- öljyä
- suolaa
Pölkkyperunat
- 1 kg isoja perunoita
- öljyä
- suolaa
Valmistusohje
1. Pihvit:
Leikkaa sipuli hakkeeksi ja sekoita ainekset maukkaaksi hampurilaismassaksi. Testaa maku paistamalla pieni testipihvi ja mausta tarpeen mukaan lisää. Muotoile lihasta tasakokoisia pihvejä ja paista ne kypsiksi parilatasolla. Aseta juustoviipale kunkin pihvin päälle ja anna sulaa ennen nostamista hampurilaisen väliin.
Kokoa hampurilainen käyttämällä kastikkeena itse tehtyä majoneesia ja sipulihilloketta.
2. Itse tehty majoneesi:
Sekoita muut ainekset paitsi öljy keskenään. Vatkaa voimakkaasti ja kaada samalla öljy ohuena nauhana kastikkeen joukkoon.
4. Pölkkyperunat: 1 kg isoja perunoita, öljyä, suolaa
Leikkaa perunat peukalon paksuisiksi suikaleiksi. Kuumenna pannulla öljyä ja paista perunat siinä kypsiksi. Mausta suolalla.
4. Sipulihilloke: Suikaloi sipulit ja kuullota ne kattilan pohjalla. Lisää etikka ja anna sipuleiden hautua kypsiksi miedolla lämmöllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti