Lihamureke
Kokeile joulun pyhien jälkeen helppovalmisteista lihamureketta. Täydellinen ateriakokonaisuus syntyy täyttävästä lihamurekkeesta ja pesto-perunamuusista.
Ainekset
- 800 g jauhelihaa
- 3 palaa vaaleaa leipää
- 2 dl kermaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 10–15 lehteä basilikaa
- 1 dl raastettua parmesaania
- 2 tlk tomaattipyreetä
- 1 kananmuna
- 1 tl chilijauhetta
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa leipäpaloista reunat ja murenna leivät kerman joukkoon. Anna turvota 15 minuuttia. Pilko sillä välin sipuli mahdollisimman hienoksi silpuksi. Voit myös raastaa sen. Hienonna valkosipulinkynsi ja suikaloi basilikanlehdet.
Sekoita jauhelihaan hienonnetut sipulit, basilikanlehdet ja juustoraaste. Lisää tomaattipyree, kananmuna ja kerma-leipäseos sekä mausteet. Sekoita käsin tasaiseksi ja sileäksi massaksi.
Paista murekemassasta pieni koepala pannulla makujen tarkistamiseksi. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Paista mureke leivinpaperilla vuoratussa uunivuoassa 175-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia. Peitä mureke foliolla paistamisen puolivälissä, jottei se pääse kuivumaan liikaa. Anna murekkeen vetäytyä hetki ennen leikkaamista.
Täydellinen ateriakokonaisuus syntyy täyttävästä lihamurekkeesta ja pesto-perunamuusista. Sen reseptin löydät
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Pika bébét
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti