Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihamureke

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile joulun pyhien jälkeen helppovalmisteista lihamureketta. Täydellinen ateriakokonaisuus syntyy täyttävästä lihamurekkeesta ja pesto-perunamuusista.

Ainekset

  • 800 g jauhelihaa
  • 3 palaa vaaleaa leipää
  • 2 dl kermaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 10–15 lehteä basilikaa
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • 2 tlk tomaattipyreetä
  • 1 kananmuna
  • 1 tl chilijauhetta
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa leipäpaloista reunat ja murenna leivät kerman joukkoon. Anna turvota 15 minuuttia. Pilko sillä välin sipuli mahdollisimman hienoksi silpuksi. Voit myös raastaa sen. Hienonna valkosipulinkynsi ja suikaloi basilikanlehdet.

Sekoita jauhelihaan hienonnetut sipulit, basilikanlehdet ja juustoraaste. Lisää tomaattipyree, kananmuna ja kerma-leipäseos sekä mausteet. Sekoita käsin tasaiseksi ja sileäksi massaksi.

Paista murekemassasta pieni koepala pannulla makujen tarkistamiseksi. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Paista mureke leivinpaperilla vuoratussa uunivuoassa 175-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia. Peitä mureke foliolla paistamisen puolivälissä, jottei se pääse kuivumaan liikaa. Anna murekkeen vetäytyä hetki ennen leikkaamista.

Täydellinen ateriakokonaisuus syntyy täyttävästä lihamurekkeesta ja pesto-perunamuusista. Sen reseptin löydät

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin värikäs lihapataSheperd´s pie jauhelihastaMoussaka juurisellerilläJauhelihamurekeLammaspaimenen piirasKatkarapu-kesäkurpitsakastike
LihamurekePääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihamureke
  • 23.09.201916:00
    Nopeat ja helpot

    Lihamureke Kari Aihisen tapaan eli Markku ja laivankastike

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Skottilaiset munat

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauheliha-broilerimureke

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Mureke

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Jauhelihamureke