Lihaisa kaalikeitto
Yksinkertaisista ja edullisista raaka-aineista syntyy maukas keitto. Lihapullat antavat tervetullutta ruokaisuutta kaalille. Tarjoa lisänä ruisleipää.
4 annosta
- ½ keräkaali
- 2 sipulia
- 4 rkl voita tai margariinia
- 1 litra kasvis- tai lihalientä
- 1/4 tl timjamia
- 1 laakerinlehti
- 10 maustepippuria
- 8 prinssinakkia
- 200 g porsaan jauhelihaa
- 1 muna
- 1 dl kuohukermaa
- 1 rkl korppujauhoja
- suolaa ja pippuria
- (jauhettua muskottipähkinää)
Tarjoiluun
- ruisleipää
Valmistusohje
1. Leikkaa kaali 1½ x 1½ cm viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota kaalit ja sipulit pienissä erissä rasvassa. Kaada isoon kattilaan, lisää liemi ja mausteet. Keitä 40 minuuttia.
2. Lihapullat: Riko muna kuppiin. Sekoita jauheliha, muna, kuohukerma ja korppujauhot tasaiseksi taikinaksi. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi muskotilla. Ota taikinasta kostealla teelusikalla pieniä nokareita ja muotoile käsin lihapulliksi. Hauduta lihapullat kypsiksi keitossa. Kypsyminen kestää noin 8-10 minuuttia.
3. Viipaloi prinssinakit, lisää keittoon ja anna lämmetä. Tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan