Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihaa hapankaalin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kahdeksalle

  • 1 riimisuolattu sianpotka, 1-1 ½ kg
  • 500 g häränrintaa
  • 1 ½ l vettä
  • 3 keltasipulia lohkottuina
  • 8 kokonaista valkopippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 400 g kassleria
  • 8 frankfurternakkia

Hapankaali

  • 1 kg hapankaalia
  • 2 rkl voita
  • 3 dl hienonnettua keltasipulia
  • 1 iso omena
  • 20 kokonaista katajanmarjaa
  • 2 ½ dl lihojen keittolientä
  • keitettyjä perunoita tarjoiluun

Valmistusohje

1. Kuori 3 keltasipulia ja lohko ne. Huuhtele sianpotka ja häränrinta kylmässä vedessä. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää lihat. Kuumenna jälleen kiehuvaksi ja kuori vaahto. Lisää sipulilohkot, pippurit ja laakerinlehdet. Anna kiehua n. 1 ½ tuntia kunnes lihat ovat mureita. Säästä liemi hapankaalia varten.

2. Hienonna 3 dl keltasipulia. Kuori omena ja leikkaa lohkoiksi. Paista sipuli voissa läpikuultavaksi. Lisää hapankaali, omena, katajanmarjat ja liemi. Sekoita kunnolla. Lisää kassler ja anna kiehua miedolla lämmöllä hapankaalissa 30-40 minuuttia. Lisää nakit viimeisen 10 minuutin ajaksi.

Ihanalta tuoksuvaa hapankaalia tarjoillaan usein Saksassa useiden erilaisten lihojen ja makkaroiden lisukkeena. Tässä reseptissä käytetään valmista hapankaalia, jota piristetään maustein. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera, ruokajuomaksi käy mainiosti olut. Huomioi, että resepti on kahdeksalle.

3. Asettele hapankaali isolle vadille. Viipaloi lihat ja asettele ne sekä nakit kaalipedille.

Lisää aiheesta:

Kassleria chutneyn ja lohkoperunoiden keraLapapaistia baijerilaiseen tapaan knödeleiden keraIso lihavati mehevän papupadan keraKasslerpata hapankaalillaNopea ranskalainen lihapataPunasipulikeitto ja juustomunakas
HäränrintaLisäkeruoatPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Häränrinta
  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Häränrintaa ja kirkastettu consommé

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Keitettyä, tuoretta häränrintaa ja juureksia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Käristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Käristetty häränrinta ruskistettujen juuresten kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Riimisuolattua häränrintaa kirvelin kanssa