Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Liha-vihanneskeitto mykyjen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 1 ½ kg naudan etuselkää luineen
  • 1 keltasipuli
  • 1 porkkana
  • 1 pala juuriselleriä
  • ½ purjo (vihreä osa)
  • 1 tl suolaa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti

Tarjoiluun

  • 1 porkkana
  • 100 g kukkakaalia
  • 100 g parsakaalia
  • ¼ keräkaali
  • tuoretta timjamia

Mykyt

  • 3 dl maitoa
  • 1 tl murskattua kardemummaa
  • 3 karvasmantelia
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 dl mannaryynejä
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

1. Mykyt: Murskaa kardemummansiemenet morttelissa. Kalttaa, kuori ja raasta karvasmantelit. Kuumenna maito kiehuvaksi, lisää kardemumma ja karvasmanteli. Lisää mannaryynit ja suola. Keitä 5 minuuttia samalla sekoittaen. Vatkaa muna kupissa. Kun puuro on paksuuntunut, lisää vatkattu muna. Anna puuron jäähtyä hieman ja muotoile siitä sitten vedellä huuhdotuin käsin pyöreitä mykyjä. Jäähdytä mykyt.

2. Kuori keltasipuli ja lohko se. Kuori porkkana ja paloittele. Puhdista purjo ja paloittele vihreä osa pienemmiksi paloiksi. Laita liha suureen pataan, lisää vihannekset ja kaada päälle vettä niin että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto. Lisää suola, valkopippurit ja laakerinlehti. Keitä kannen alla kunnes liha on mureaa, n. 1 ½ tuntia.

Valmista maukas ja ravinteikas vihannessoppa, joka lämmittää kylmässä syksyssä. Ennen vanhaan keittojen kanssa tarjoiltiin mielellään mykyjä, tässä mykyt valmistetaan mannaryyneistä ja maistetaan kardemummalla ja karvasmantelilla.

3. Kuori ja suikaloi porkkana. Irrota kukkakaali ja parsakaali pienemmiksi kimpuiksi. Paloittele kaali postimerkinkokoisiksi paloiksi. Nosta liha padasta ja kuutioi. Siivilöi keitetyt vihannekset pois liemestä, laita liha takaisin liemeen ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää porkkana, kukkakaali, parsakaali ja kaali. Keitä vihannekset pehmeiksi, tarjoile keitto mykyjen kera.

Lisää aiheesta:

Broilerinkoipireidet sitruunakastikkeessaHäränliemi ja frikadellitRanskalainen vasikkamuhennosNormandian pataMaa-artisokkakeitto siankylki-omenanyyteinVihanneskeitto mannaryyniklimppien kanssa
LihakeittoSadonkorjuuPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihakeitto
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pustan pojan gulassikeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Taikinakannella peitetty lihaliemi-kasvisruukku

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lihaliemen keitto-ohjeet

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Mintun makuinen lammaskeitto

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Liha-vihanneskeitto