Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Liha-munuaispiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on perinteinen englantilainen ruokalaji, alkuperäiseltä nimeltään Steak and Kidney pie. Munuaispiiras tarjoillaan keitettyjen vihannesten kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

    Piirastaikina

    • 3 dl vehnäjauhoja
    • 75 g voita
    • 4 rkl jääkylmää vettä

    Täyte

    • 700 g naudan lapaa tai etuselkää
    • 175 g naudan munuaista
    • ½ dl vehnäjauhoja
    • suolaa ja jauhettua valkopippuria
    • 25 g voita
    • 1 keltasipuli
    • 2 valkosipulinkynttä
    • 100 g pieniä, kokonaisia herkkusieniä
    • 1 ½ dl häränlientä
    • 1 ½ dl tummaa olutta
    • 1 laakerinlehti
    • ½ tl timjamia
    • 1 rkl worcestershirekastiketta
    • 1 rkl tomaattipyreetä

    Penslaukseen

    • maitoa

    Tarjoiluun

    • keitettyjä perunoita
    • keitettyjä vihanneksia

    Valmistusohje

    1. Taikina: Työstä jauhot ja voi sormin muruiseksi massaksi. Lisää vesi ja työstä taikinaksi. Anna levätä kylmässä kun valmistat täytteen.

    2. Muhennos: Paloittele lihat 2 cm kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita jauhot, suola ja pippuri. Kääntele liha- ja munuaispalat jauhoseoksessa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, paista voissa. Lisää lämpöä, lisää liha-munuaisseos ja ruskista. Lisää herkkusienet ja anna niidenkin ruskistua. Lisää liemi ja olut vähän kerrallaan. Lisää laakerinlehti, timjami, worcestershirekastike ja tomaattipyree, sekoita. Anna porista kannen alla n. 1 ½ tuntia. Sekoittele välillä. Kaada muhennos voideltuun, reunalliseen uunivuokaan, n. 1 ½ l.

    3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse taikina 5 cm suuremmaksi kuin piirasvuoka. Leikkaa taikinasuikale, joka on yhtä pitkä ja leveä kuin vuoan reuna. Kostuta vuoan reuna ennen kuin laitat suikaleen sen ympärille. Penslaa sitten taikinareuna ennen kuin laitat taikinakannen koko vuoan päälle. Painele taikina kiinni ja putsaa reuna. Koristele piiras paloilla, jotka jäävät yli. Penslaa taikinakuori maidolla ja tee muutama ilmareikä. Paista uunissa n. 40 minuuttia.

    Lisää aiheesta:

    Joulukinkku-empanadasKoko Suomi leipoo: Revitty possutsaariRanskalainen sipulipiirasIrlantilaiset broileripiirasetVihannespiirakkaEnglantilainen munuaispiiras
    JauhelihapiirakkaLiharuokaKananmunatonVälipalatSuolaiset leivonnaiset

    Tuoreimmat aiheesta

    Jauhelihapiirakka
    • 18.09.202314:26
      Lihapiirakka

      Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä

    • 08.08.202108:00
      Kari Aihinen

      Kari Aihisen empanada – mahtava ruoka jauhelihasta ja tortilloista

    • 05.09.201710:20
      Lihapiirakka

      Kirsin lihapiirakat uunissa

    • 18.02.201300:00
      Liharuoka

      Liha-munuaispiiras

    • 18.02.201300:00
      Alkuruoat

      Mausteinen kaali-lihapiirakka