Liemikastike riistalle

Riistalle sopii voimakkaanmakuinen liemi. Tässä riistaliemi saa vahvistusta vasikanliemestä, viinistä ja mausteista.

Neljälle

  • 2 salottisipulia
  • 1 rkl voita
  • 1 pieni porkkana
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl punaviiniä
  • 5 dl riistalientä
  • 2 rkl vasikanfondia
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • persiljanvarsia
  • 1 laakerinlehti
  • 3 kuivattua katajanmarjaa
  • 2 tl mustaherukkahyytelöä
  • 1 tl voita

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit ja porkkana. Kuutioi selleri pieneksi. Paista vihannekset voissa kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää jauhot, sekoita.

2. Lisää viiniä ja lientä. Laita kattila takaisin liedelle, kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja lisää fondi, tomaattipyree, persiljanvarret, laakerinlehti ja katajanmarjat. Keitä 5 minuuttia. Siivilöi kastike.

3. Kuumenna kastike ennen tarjoilua ja lisää viinimarjahyytelö sekä voi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja