Liemikastike riistalle
Riistalle sopii voimakkaanmakuinen liemi. Tässä riistaliemi saa vahvistusta vasikanliemestä, viinistä ja mausteista.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 2 salottisipulia
- 1 rkl voita
- 1 pieni porkkana
- 1 lehtisellerin varsi
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl punaviiniä
- 5 dl riistalientä
- 2 rkl vasikanfondia
- 2 tl tomaattipyreetä
- persiljanvarsia
- 1 laakerinlehti
- 3 kuivattua katajanmarjaa
- 2 tl mustaherukkahyytelöä
- 1 tl voita
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipulit ja porkkana. Kuutioi selleri pieneksi. Paista vihannekset voissa kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää jauhot, sekoita.
2. Lisää viiniä ja lientä. Laita kattila takaisin liedelle, kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja lisää fondi, tomaattipyree, persiljanvarret, laakerinlehti ja katajanmarjat. Keitä 5 minuuttia. Siivilöi kastike.
3. Kuumenna kastike ennen tarjoilua ja lisää viinimarjahyytelö sekä voi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje