Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Liemikastike riistalle

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Riistalle sopii voimakkaanmakuinen liemi. Tässä riistaliemi saa vahvistusta vasikanliemestä, viinistä ja mausteista.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 2 salottisipulia
  • 1 rkl voita
  • 1 pieni porkkana
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl punaviiniä
  • 5 dl riistalientä
  • 2 rkl vasikanfondia
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • persiljanvarsia
  • 1 laakerinlehti
  • 3 kuivattua katajanmarjaa
  • 2 tl mustaherukkahyytelöä
  • 1 tl voita

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit ja porkkana. Kuutioi selleri pieneksi. Paista vihannekset voissa kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää jauhot, sekoita.

2. Lisää viiniä ja lientä. Laita kattila takaisin liedelle, kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja lisää fondi, tomaattipyree, persiljanvarret, laakerinlehti ja katajanmarjat. Keitä 5 minuuttia. Siivilöi kastike.

3. Kuumenna kastike ennen tarjoilua ja lisää viinimarjahyytelö sekä voi.

Lisää aiheesta:

Risottoa parsallaSahramikeitto simpukoillaPastaa villisikakastikkeessaTilliliha lampaastaJänis kermakastikkeessaMausteinen riistapata
Kastike lihalleKananmunatonLisäkeruoatKastikkeet ja dipit

Tuoreimmat aiheesta

Kastike lihalle
  • 22.08.202413:58
    Mausteet

    Adjika-kastike

  • 25.11.202212:52
    Sienet

    Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella

  • 14.02.202009:35
    Lisäkeruoat

    Paras kastike pihville – vain neljä ainesosaa

  • 23.03.201609:08
    Pääsiäinen

    Henri Alénin vihreä adjika-kastike lampaalle

  • 02.12.201514:21
    kaupalliset

    Gluteeniton joulukinkun kastike