Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Liekitetty pippuripihvi ja yrtti-paahtoperunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 600 g naudan sisäfileetä
  • 2 rkl kuivaa sinappia esim. Dijon
  • murskattuja musta-, viher -ja rosepippureita
  • suolaa
  • 1 rkl voita
  • ½ dl konjakkia tai jaloviinaa
  • 2 dl demiglace-kastiketta
  • ½ dl kermaa vaahdotettuna

Yrtti-paahtoperunat

  • 4 pestyä Rosamunda-perunaa
  • tilkka rypsiöljyä
  • tuoreita yrttejä (esim. persilja, rosmariini, timjami)
  • suolaa

Valmistusohje

Leikkaa sisäfilee 150 g pihveiksi. Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Mausta pihvit suolalla ja sivele pintaan sinappia. Paina pihvit pippurimurskaan. Ruskista voi pannulla ja laita pihvit paistumaan. Paista muutama minuutti per puoli. Vähennä lämpöä ja lisää pannulle konjakki. Sytytä alkoholi palamaan tulitikulla, pidä pannu pois kasvojen suunnasta isojen liekkien varalta. Kun tuli on sammunut, lisää pannulle demiglace-kastike. Hauduta pihvejä muutama minuutti ja lisää lopuksi kermavaahto pannulle. Jatka hauduttamista kunnes pihvit ovat halutun kypsyisiä.

Leikkaa perunat isoiksi veneiksi pituussuunnassa. Hienonna yrtit ja sekoita kulhossa perunoiden ja yrttien kera. Laita uunivuokaan ja kypsennä uunissa 190-200°c:ssa noin 35-40 minuuttia. Mausta suolalla ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Portobelloa, paahdettuja perunoita ja kaali-raparperislaw, Johannan reseptiBollito mamma Vittorinan kastikkeellaPorsaanleike & limettivoiShepherd´s pie lampaanjauhelihastaKaniinia sinappikastikkeessaKaritsankruunu ja béarnaisekastike
PippuripihviLisäkeruoatLiharuokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Pippuripihvi
  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Liekitetty pippuripihvi ja yrtti-paahtoperunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Liekitetyt pippuripihvit

  • 18.02.201300:00
    Ystävänpäivä

    Pippuripihvi ja sukiyaki

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pippuripihvit konjakkikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Pippuripihvit