Liekitetty pippuripihvi ja yrtti-paahtoperunat

Ainekset

  • 600 g naudan sisäfileetä
  • 2 rkl kuivaa sinappia esim. Dijon
  • murskattuja musta-, viher -ja rosepippureita
  • suolaa
  • 1 rkl voita
  • ½ dl konjakkia tai jaloviinaa
  • 2 dl demiglace-kastiketta
  • ½ dl kermaa vaahdotettuna

Yrtti-paahtoperunat

  • 4 pestyä Rosamunda-perunaa
  • tilkka rypsiöljyä
  • tuoreita yrttejä (esim. persilja, rosmariini, timjami)
  • suolaa

Valmistusohje

Leikkaa sisäfilee 150 g pihveiksi. Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Mausta pihvit suolalla ja sivele pintaan sinappia. Paina pihvit pippurimurskaan. Ruskista voi pannulla ja laita pihvit paistumaan. Paista muutama minuutti per puoli. Vähennä lämpöä ja lisää pannulle konjakki. Sytytä alkoholi palamaan tulitikulla, pidä pannu pois kasvojen suunnasta isojen liekkien varalta. Kun tuli on sammunut, lisää pannulle demiglace-kastike. Hauduta pihvejä muutama minuutti ja lisää lopuksi kermavaahto pannulle. Jatka hauduttamista kunnes pihvit ovat halutun kypsyisiä.

Leikkaa perunat isoiksi veneiksi pituussuunnassa. Hienonna yrtit ja sekoita kulhossa perunoiden ja yrttien kera. Laita uunivuokaan ja kypsennä uunissa 190-200°c:ssa noin 35-40 minuuttia. Mausta suolalla ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.