Lettutosca hunajalla

Lettutorttu herkullisella päällysteellä. Säilyke- tai tuoreet hedelmät tekevät jälkiruoasta raikkaamman, ja jos käytät vähemmän lettuja, siitä ei tule niin muhkeaa.

6 palaan

  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • noin 7 dl maitoa

Täyte

  • omenasosetta

Koristeluun

  • 1 ½ rkl hunajaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 50 g voita
  • 1 pss mantelilastuja
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kermaa
  • 1 prk mandariinilohkoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Vatkaa lettutaikina ja anna sen turvota.

3. Sekoita kaikki koristelun ainekset kattilassa, sulata miedolla lämmöllä ja sekoita.

4. Paista ohuita lettuja.

5. Lado vuorotellen lettuja ja omenasosetta uunivadille. Levitä päälle toscamassa, gratinoi uunissa kunnes pinta on saanut väriä.

6. Koristele mandariinilohkoin, tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.