Lettuja ja raparperihilloketta

Tarjoa vieraillesi lettuja ja olet taatusti suosittu loppupäivän! Tarjoile letut happaman raparperihillokkeen kanssa, jotta saat vaihtelua hillolle.

Ainekset

  • Neljälle

Lettutaikina

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vettä
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl voisulaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 maustemitta suolaa

Hilloke

  • 1 kg raparperia
  • ½ dl valkoviiniä
  • 2 dl vaaleaa siirappia
  • 1 kanelitanko

Valmistusohje

1. Paloittele puolet raparperista pienemmiksi paloiksi. Laita palat kattilaan viinin, siirapin ja kanelitangon kanssa ja keitä paksuksi massaksi. Siivilöi. Paloittele loput raparperit ja keitä palat siivilöidyssä kastikkeessa. Anna jäähtyä.

2. Sekoita munat, jauhot, sokeri ja suola, lisää kerma ja vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää voisula. Paista letut lettupannulla, tarjoile raparperihillokkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.