Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Leikkeet ja selleri-remoulade

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ranskalaisissa ravintoloissa tarjotaan usein selleriä remouladessa tai majoneesissa. Tätä hyvää sekoitusta kelpaa syödä niin lihan kuin kalankin kanssa.

Ainekset

  • Kuudelle

Selleri-remoulade

  • 350 g juuriselleriä karkeana raasteena
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 dl majoneesia
  • 1 tl vaaleaa dijonsinappia
  • suolaa ja mustapippuria

Tomaattimassa

  • 6 tomaattia kaltattuna
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Leikkeet

  • 6 isoa porsaanleikettä
  • suolaa ja pippuria
  • vehnäjauhoa
  • vatkattu muna
  • korppujauhoa

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki selleri-remouladen ainekset. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna maustua viileässä pari tuntia.

2. Soseuta tomaatit koneella ja valuta ne siivilässä. Kuumenna hieman öljyä, lisää tomaattimassa siihen, mausta valkosipulilla ja suolalla sekä pippurilla. Anna jäähtyä.

3. Nuiji tai painele nyrkillä porsaanleikkeitä litteämmiksi ja mausta ne. Kääntele ensin jauhossa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhossa. Paista pannussa keskilämmöllä melko runsaassa rasvassa.

4. Aseta leikkeet vadille. Lusikoi jokaiselle leikkeelle nokare selleri-remouladea ja tomaattimassa.

Lisää aiheesta:

Kassler FlorentineUunilammascurryAppelsiinipihvitSveitsinleike tomaattikastikkeessaPorsaanfileetä mandariinikastikkeellaKevyt picatta tomaattikastikkeen kera
Kastike lihallePääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kastike lihalle
  • 22.08.202413:58
    Mausteet

    Adjika-kastike

  • 25.11.202212:52
    Sienet

    Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella

  • 14.02.202009:35
    Lisäkeruoat

    Paras kastike pihville – vain neljä ainesosaa

  • 23.03.201609:08
    Pääsiäinen

    Henri Alénin vihreä adjika-kastike lampaalle

  • 02.12.201514:21
    kaupalliset

    Gluteeniton joulukinkun kastike