Leikkeet ja selleri-remoulade
Ranskalaisissa ravintoloissa tarjotaan usein selleriä remouladessa tai majoneesissa. Tätä hyvää sekoitusta kelpaa syödä niin lihan kuin kalankin kanssa.
Ainekset
- Kuudelle
Selleri-remoulade
- 350 g juuriselleriä karkeana raasteena
- 2 dl ranskankermaa
- 1 dl majoneesia
- 1 tl vaaleaa dijonsinappia
- suolaa ja mustapippuria
Tomaattimassa
- 6 tomaattia kaltattuna
- 1 valkosipulinkynsi puristettuna
- oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Leikkeet
- 6 isoa porsaanleikettä
- suolaa ja pippuria
- vehnäjauhoa
- vatkattu muna
- korppujauhoa
Valmistusohje
1. Sekoita kaikki selleri-remouladen ainekset. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna maustua viileässä pari tuntia.
2. Soseuta tomaatit koneella ja valuta ne siivilässä. Kuumenna hieman öljyä, lisää tomaattimassa siihen, mausta valkosipulilla ja suolalla sekä pippurilla. Anna jäähtyä.
3. Nuiji tai painele nyrkillä porsaanleikkeitä litteämmiksi ja mausta ne. Kääntele ensin jauhossa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhossa. Paista pannussa keskilämmöllä melko runsaassa rasvassa.
4. Aseta leikkeet vadille. Lusikoi jokaiselle leikkeelle nokare selleri-remouladea ja tomaattimassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka