Leikkeet ja selleri-remoulade

Ranskalaisissa ravintoloissa tarjotaan usein selleriä remouladessa tai majoneesissa. Tätä hyvää sekoitusta kelpaa syödä niin lihan kuin kalankin kanssa.

Ainekset

  • Kuudelle

Selleri-remoulade

  • 350 g juuriselleriä karkeana raasteena
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 dl majoneesia
  • 1 tl vaaleaa dijonsinappia
  • suolaa ja mustapippuria

Tomaattimassa

  • 6 tomaattia kaltattuna
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Leikkeet

  • 6 isoa porsaanleikettä
  • suolaa ja pippuria
  • vehnäjauhoa
  • vatkattu muna
  • korppujauhoa

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki selleri-remouladen ainekset. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna maustua viileässä pari tuntia.

2. Soseuta tomaatit koneella ja valuta ne siivilässä. Kuumenna hieman öljyä, lisää tomaattimassa siihen, mausta valkosipulilla ja suolalla sekä pippurilla. Anna jäähtyä.

3. Nuiji tai painele nyrkillä porsaanleikkeitä litteämmiksi ja mausta ne. Kääntele ensin jauhossa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhossa. Paista pannussa keskilämmöllä melko runsaassa rasvassa.

4. Aseta leikkeet vadille. Lusikoi jokaiselle leikkeelle nokare selleri-remouladea ja tomaattimassa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!