Leike Milanese

Käytä vasikanlihaa, jos haluat ruoasta hieman ylellisempää, muuten porsaanliha käy hyvin. Pekonin voit vaihtaa parmankinkkuun, jolloin sitä ei tarvitse paistaa etukäteen. Tarjoile riisin tai pastan kera.

Neljälle

  • 4 leikettä, vasikkaa tai porsasta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl raastettua parmesaania
  • 1 vatkattu kananmuna
  • 2 dl korppujauhoja
  • 4 viipaletta pekonia, kevyesti paistettuja
  • karkeasti raastettua emmentaljuustoa
  • suolaa ja pippuria

Tomaattikastike

  • 1 prk tomaatteja
  • 1 keltasipuli, hienonnettuna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 150 g herkkusieniä, ohuina viipaleina
  • suolaa
  • basilikaa
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

2. Nuiji leikkeet ohuiksi.

3. Sekoita jauhot, suola, pippuri ja parmesaani lautasella, kääntele lihat siinä, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna leikkeiden levätä 15 minuuttia.

4. Paista leikkeet rapsiöljyn ja voin sekoituksessa, laita uunivuokaan.

5. Paista sipulia ja sieniä nokareessa voita, lisää tomaatit, tomaattipyree ja viini. Keitä hiljalleen kunnes seos sakenee, suolaa ja kääntele mukaan hienonnettu basilika.

6. Laita joka leikkeelle pekoniviipale, levitä päälle tomaattikastike, ripottele päälle juustoraaste ja gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.