Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Leike Milanese

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 4 leikettä, vasikkaa tai porsasta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl raastettua parmesaania
  • 1 vatkattu kananmuna
  • 2 dl korppujauhoja
  • 4 viipaletta pekonia, kevyesti paistettuja
  • karkeasti raastettua emmentaljuustoa
  • suolaa ja pippuria

Tomaattikastike

  • 1 prk tomaatteja
  • 1 keltasipuli, hienonnettuna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 150 g herkkusieniä, ohuina viipaleina
  • suolaa
  • basilikaa
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

2. Nuiji leikkeet ohuiksi.

3. Sekoita jauhot, suola, pippuri ja parmesaani lautasella, kääntele lihat siinä, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna leikkeiden levätä 15 minuuttia.

4. Paista leikkeet rapsiöljyn ja voin sekoituksessa, laita uunivuokaan.

5. Paista sipulia ja sieniä nokareessa voita, lisää tomaatit, tomaattipyree ja viini. Keitä hiljalleen kunnes seos sakenee, suolaa ja kääntele mukaan hienonnettu basilika.

6. Laita joka leikkeelle pekoniviipale, levitä päälle tomaattikastike, ripottele päälle juustoraaste ja gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.

Käytä vasikanlihaa, jos haluat ruoasta hieman ylellisempää, muuten porsaanliha käy hyvin. Pekonin voit vaihtaa parmankinkkuun, jolloin sitä ei tarvitse paistaa etukäteen. Tarjoile riisin tai pastan kera.

Lisää aiheesta:

Kassler FlorentineUunimureke pekonin ja sienten keraTäytetyt sveitsinleikkeet tomaattikastikkeellaSveitsinleike tomaattikastikkeessaPatee oliivien keraKevyt picatta tomaattikastikkeen kera
VasikanleikePääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Vasikanleike
  • 27.01.202012:40
    Wieninleike

    Wieninleike – Kari Aihisen helppo resepti vastustamattomaan klassikkoruokaan

  • 18.02.201300:00
    Porsaanleike

    Oskarinleike

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Leike Milanese

  • 18.02.201300:00
    Porsaanlihapata

    Ruotsalainen lihapannu

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vasikan fileet