Leikatut piparkakut
Mitä ohuempia paloja leikkaat, sitä maukkaampia ja rapeampia kakuista tulee.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
75 kpl
- 200 g voita
- 2 dl kidesokeria
- vajaa 1 dl siirappia
- 2 tl jauhettua inkivääriä
- 2 tl kanelia
- 2 tl neilikkaa
- 1 tl soodaa
- 2 dl manteleita, kuorittuja ja karkeasti hienonnettuja
- n. 6 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi.
2. Lisää siirappi, mausteet ja sooda, mantelit sekä suurin osa jauhoista.
3. Työstä taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla. Jaa se kahteen osaan ja muotoile kääröiksi. Litistä kääröt, kääri ne muovikelmuun ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi.
4. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa taikinakääröistä ohuita viipaleita, laita ne leivinpaperille pellille ja paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka