Lehtikaalipiiras

Lehtikaali sopii mainiosti joulupöytään. Muista, että piiras tarvitsee uunissa paljon lämpöä alapuolelta, jotta taikinasta tulee rapea ja läpikypsä.

Ainekset

  • Kuudelle

Täyte

  • 1 l lehtikaalia
  • 1 keltasipuli
  • 3 kananmunaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl maitoa
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • voita tai öljyä paistamiseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Pohja

  • 1 rulla valmiiksi kaulittua voitaikinaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna sipuli, valkosipuli ja lehtikaali, paista voissa tai oliiviöljyssä paistinpannussa kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Anna jäähtyä.

2. Vatkaa munat kulhossa, lisää maito. Lisää kaaliseos ja murusta mukaan juusto, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Vuoraa piirasvuoka voitaikinalla, leikkaa reunat kauniiksi. Kaada täyte piirasvuokaan, ripottele päälle pinjansiemenet ja paista 30 minuuttia tai kunnes täyte on jähmettynyt ja reunat ovat kauniin kullanruskeat ja rapeat.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!