Lehtikaalipiiras
Lehtikaali sopii mainiosti joulupöytään. Muista, että piiras tarvitsee uunissa paljon lämpöä alapuolelta, jotta taikinasta tulee rapea ja läpikypsä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle
Täyte
- 1 l lehtikaalia
- 1 keltasipuli
- 3 kananmunaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 dl maitoa
- 100 g fetajuustoa
- 1 dl pinjansiemeniä
- voita tai öljyä paistamiseen
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Pohja
- 1 rulla valmiiksi kaulittua voitaikinaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna sipuli, valkosipuli ja lehtikaali, paista voissa tai oliiviöljyssä paistinpannussa kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Anna jäähtyä.
2. Vatkaa munat kulhossa, lisää maito. Lisää kaaliseos ja murusta mukaan juusto, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Vuoraa piirasvuoka voitaikinalla, leikkaa reunat kauniiksi. Kaada täyte piirasvuokaan, ripottele päälle pinjansiemenet ja paista 30 minuuttia tai kunnes täyte on jähmettynyt ja reunat ovat kauniin kullanruskeat ja rapeat.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan