Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lehtikaalipata Oldenburgista sianlihan ja makkaran kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 1 ½ kg lehtikaalia
  • 1 keltasipuli
  • 4 viipaletta pekonia
  • 50 g suolatonta voita
  • 2 dl lihalientä
  • 2 rkl kaurahiutaleita
  • 4 viipaletta savukinkkua
  • 4 ryynimakkaraa
  • 4 aamiaismakkaraa
  • 4 kasslerkyljystä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl sinappia
  • 1 maustemitta sokeria

Tarjoiluun

  • paistettuja perunoita
  • tuoreita vihanneksia
  • sinappia

Valmistusohje

1. Puhdista, huuhdo ja ryöppää kaali. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi savukinkku. Ruskista ne pannussa ja lisää sipuli. Kaada päälle liemi, lisää kaali, pekoni ja kassler. Anna porista miedolla lämmöllä.

2. Keitä ryynimakkarat ja aamiaismakkarat erikseen. Nosta kassler ja pekoni padasta ja pidä ne lämpiminä.

3. Lisää kaurahiutaleet kaaliin niin että padasta tulee paksumpi. Mausta suolalla, pippurilla, sinapilla ja sokerilla. Lisää lihat ja asettele makkarat päällimmäiseksi. Tarjoile paistettujen perunoiden kera.

Lehtikaali on suosittu ainesosa Pohjois-Saksassa. Tämä kaaliruoka tarjoillaan sianlihan ja erilaisten makkaroiden kera. Perinteisesti ruoan kanssa juodaan Kölschiä, erityistä olutta.

Lisää aiheesta:

Omena-perunasosetta silavan ja sipulin keraKassler-vihannespataSianpotkaa WesterwaldistaLihaa hapankaalin keraPerinteistä hapankaalia ja sianpotkaaKuskin lounas
KaalipataSadonkorjuuPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kaalipata
  • 10.08.202214:08
    Jauhelihapata

    Jauheliha-kaalipata – helppoa ja nopeaa ruokaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutettu kaali

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kaalia juustokuminassa

  • 18.02.201300:00
    Halstrattu kala

    Grilli-hapankaali

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Chilikaalia kookosmaidossa