Tee keitto kasvisliemipohjaan ja paista jauhot rapsiöljyssä, niin saat täysin vegetaarisen keiton. Sopan voi mainiosti pakastaa, esimerkiksi annoksina.
Neljälle
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 l lientä tai kinkun paistolientä
- 1 pkt pakastettua lehtikaalia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
Koristeluun
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
Valmistusohje
1. Paista voita ja jauhoja kattilassa ja lisää lientä tai kinkun paistolientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen hetki.
2. Lisää sulatettu lehtikaali. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
3. Koristele ruohosipulilla ja tarjoile mielellään hienonnetun munan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.