Lehtikaalikeitto
Julkaistu
Tee keitto kasvisliemipohjaan ja paista jauhot rapsiöljyssä, niin saat täysin vegetaarisen keiton. Sopan voi mainiosti pakastaa, esimerkiksi annoksina.
Neljälle
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 l lientä tai kinkun paistolientä
- 1 pkt pakastettua lehtikaalia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
Koristeluun
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
Valmistusohje
1. Paista voita ja jauhoja kattilassa ja lisää lientä tai kinkun paistolientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen hetki.
2. Lisää sulatettu lehtikaali. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
3. Koristele ruohosipulilla ja tarjoile mielellään hienonnetun munan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa