Mainos
Mainos

Sulatejuustokuorrute kruunaa tämän herkullisen porkkanakakun. Kakku on mehevimmillään, kun sen antaa tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Ainekset

  • 6 munaa
  • 6 dl sokeria
  • 6 dl jauhoja
  • 8 dl porkkanaraastetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 5 tl kanelia
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1,5 dl öljyä
  • 150 g voita

Kuorrute

  • 150 g voita
  • 300 g sulatejuustoa
  • 500 g tomusokeria

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja raasta porkkana.

Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen porkkanaraastetta, jauhoseosta, öljyä ja sulatettua rasvaa. Sekoita taikina tasaiseksi.

Vuoraa pelti leivinpaperilla ja paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrutus. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sulatejuusto sählövatkaimella. Lisää vähitellen joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.

Levitä kuorrute jäähtyneen kakkupohjan päälle. Porkkanakakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, joten sen kannattaa antaa tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Resepti: Laura Matilainen

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.