Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lauran porkkanakakku

Julkaistu 10.06.2015 13:47

Sulatejuustokuorrute kruunaa tämän herkullisen porkkanakakun. Kakku on mehevimmillään, kun sen antaa tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Ainekset

  • 6 munaa
  • 6 dl sokeria
  • 6 dl jauhoja
  • 8 dl porkkanaraastetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 5 tl kanelia
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1,5 dl öljyä
  • 150 g voita

Kuorrute

  • 150 g voita
  • 300 g sulatejuustoa
  • 500 g tomusokeria

Valmistusohje

Lauran porkkanakakku valmistuu näin:

  1. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja raasta porkkana.
  2. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen porkkanaraastetta, jauhoseosta, öljyä ja sulatettua rasvaa. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Vuoraa korkeareunainen uunivuoka leivinpaperilla ja paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä.
  4. Valmista kuorrutus. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sulatejuusto sählövatkaimella. Lisää vähitellen joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.
  5. Levitä kuorrute jäähtyneen kakkupohjan päälle. Porkkanakakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, joten sen kannattaa antaa tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Resepti: Laura Matilainen

Lisää aiheesta:

Katin helppo mansikkavuokakakku – nopeasti valmistuva kesäkakkuPorkkanakakku on kahvipöydän takuuvarma hitti – tällä reseptillä onnistut varmasti!Uskomattoman herkullinen porkkanakakku – poimi resepti viikonlopulleAntti Vahteran toscakakkuVaniljalla kuorrutettu porkkanakakkuVapun valtakunta: Sacherin kuivakakku
PorkkanakakkuPääsiäinenYstävänpäiväSadonkorjuuÄitienpäiväKevään juhlatPäivän reseptiSyntymäpäivätJuhlatValmistujaisetLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Porkkanakakku
  • 18.12.202010:41
    Juustokakku

    Puolukka-kinuskijuustokakku – suussa sulava juustokakku porkkanakakkupohjalla

  • 11.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Salmiakkista: Katjan rohkean rakastajan porkkanaleivokset

  • 18.02.201300:00
    Pääsiäinen

    Pääsiäisen porkkanakakku

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Porkkanakakku appelsiinimarmeladilla

  • 18.02.201300:00
    Pääsiäinen

    Porkkana-punajuurikakku