Latva-artisokanpohjat sienimuhennoksella

Täydellinen alkuruoka, jonka voit valmistella hyvissä ajoin etukäteen ja vain laittaa uuniin vieraiden saapuessa. Voit muunnella ruokaa keitetyillä juurisellerinviipaleilla.

Neljälle-kuudelle

  • 2 prk latva-artisokanpohjia, n. 12 kpl

Muhennos

  • 400 g sieniä
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl margariinia
  • 3 dl kuohukermaa
  • hieman kiinalaista soijaa
  • juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Valuta artisokanpohjat.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Hienonna sienet, paista ne margariinissa kattilassa. Puuteroi päälle jauhot, lisää kerma ja mausta. Keitä n. 20 minuuttia.

3. Levitä muhennos artisokanpohjille.

4. Ripottele päälle juustoa, gratinoi uunin ylätasolla 10-15 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja