Latva-artisokanpohjat sienimuhennoksella

Täydellinen alkuruoka, jonka voit valmistella hyvissä ajoin etukäteen ja vain laittaa uuniin vieraiden saapuessa. Voit muunnella ruokaa keitetyillä juurisellerinviipaleilla.

Neljälle-kuudelle

  • 2 prk latva-artisokanpohjia, n. 12 kpl

Muhennos

  • 400 g sieniä
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl margariinia
  • 3 dl kuohukermaa
  • hieman kiinalaista soijaa
  • juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Valuta artisokanpohjat.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Hienonna sienet, paista ne margariinissa kattilassa. Puuteroi päälle jauhot, lisää kerma ja mausta. Keitä n. 20 minuuttia.

3. Levitä muhennos artisokanpohjille.

4. Ripottele päälle juustoa, gratinoi uunin ylätasolla 10-15 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.