Mainos
Mainos

Kaurapohjat ovat mureita. Kokoa ne varovaisesti yhteen täytteen kanssa juuri ennen tarjoilua. Valitse marjat vuodenajan mukaan.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 3 dl kauraryynejä
  • 3 dl kidesokeria
  • ½ dl siirappia
  • 150 g sulatettua margariinia
  • ½ dl kuohukermaa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 pkt sitruunavaahtoa
  • 5 dl kermaa (osa vaahtoon)
  • 2 tl vaniljasokeria
  • noin ½ l mansikoita tai muita tuoreita marjoja
  • hieman raastettua sitruunankuorta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele kylmä piirakkavuoka (irtopohjavuoka), halkaisijaltaan n. 28 cm.

2. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi, jaa taikina neljään osaan. Levitä osa kerrallaan vuokaan ja paista (osa kerrallaan) n. 10 minuuttia uunin keskitasolla kunnes pinta on kullankeltainen.

3. Irrota varovaisesti paistinlastalla pari minuuttia sen jälkeen, kun olet ottanut pohjat uunista. Anna jäähtyä voipaperilla. Anna vuoan jäähtyä ennen kuin paistat seuraavan pohjan.

4. Valmista sitruunavaahto. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri.

5. Laita pohjat yhteen: Levitä ensimmäiselle kermaa, sitruunavaahtoa seuraavalle, kermaa kahdelle viimeiselle pohjalle. Koristele marjoilla. Ripottele päälle sitruunankuorta.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.