Lastutorttu tuoreilla marjoilla
Kaurapohjat ovat mureita. Kokoa ne varovaisesti yhteen täytteen kanssa juuri ennen tarjoilua. Valitse marjat vuodenajan mukaan.
Kuudelle-kahdeksalle
- 3 dl kauraryynejä
- 3 dl kidesokeria
- ½ dl siirappia
- 150 g sulatettua margariinia
- ½ dl kuohukermaa
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 pkt sitruunavaahtoa
- 5 dl kermaa (osa vaahtoon)
- 2 tl vaniljasokeria
- noin ½ l mansikoita tai muita tuoreita marjoja
- hieman raastettua sitruunankuorta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele kylmä piirakkavuoka (irtopohjavuoka), halkaisijaltaan n. 28 cm.
2. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi, jaa taikina neljään osaan. Levitä osa kerrallaan vuokaan ja paista (osa kerrallaan) n. 10 minuuttia uunin keskitasolla kunnes pinta on kullankeltainen.
3. Irrota varovaisesti paistinlastalla pari minuuttia sen jälkeen, kun olet ottanut pohjat uunista. Anna jäähtyä voipaperilla. Anna vuoan jäähtyä ennen kuin paistat seuraavan pohjan.
4. Valmista sitruunavaahto. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri.
5. Laita pohjat yhteen: Levitä ensimmäiselle kermaa, sitruunavaahtoa seuraavalle, kermaa kahdelle viimeiselle pohjalle. Koristele marjoilla. Ripottele päälle sitruunankuorta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan