Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Laskiaispullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Laskiaispullat maistuvat parhaalta itse leivottuna. Valmista isoja tai pieniä pullia maun mukaan.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

20 laskiaispullaa

  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 50 g hiivaa
  • 150 g voita + voita pellin voiteluun
  • 2 dl maitoa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 2 munaa pullien voiteluun
  • 75 g mantelimassaa
  • maitoa
  • 1 dl kuohukermaa (voidaan jättää pois)
  • tomusokeria
  • 8 dl kuumaa maitoa
  • kanelia

Valmistusohje

1. Sekoita munat, sokeri ja suola. sulata voi maitoon ja liuota hiiva tilkkaan haaleaa voi-maitoseosta. Sekoita hiivaseoksen joukkoon loput voi-maitoseoksesta ja munaseos. Lisää jauhot vähän kerrallaan, kunnes taikina on kimmoisaa ja kiiltävää, mutta melko löysää. Peitä kulho keittiöpyyhkeellä ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa, noin puoli tuntia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa pehmeäksi ja kimmoisaksi. Jaa taikina veitsillä 20 palaan ja muotoile palat tasaisiksi, pyöreiksi pulliksi. Pane pullat voidellulle uunipellille ja anna kohota noin 15 minuuttia.

3. Voitele pullat vatkatuilla munilla ja paista uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa jokaisesta pullasta pieni kansi, koverra pullaan lusikalla kolo ja sekoita koverrettuun sisukseen mantelimassaa ja tilkka maitoa. Täytä kolo seoksella ja halutessasi myös kermavaahdolla. Pane päälle kansi ja ripottele pinnalle tomusokeria. Tarjoa kanelilla maustetun lämpimän maidon kera.

Lisää aiheesta:

Laskiaispullat lämpimän maidon keraRuusu-rahkapullatVähäsokeriset pullatPienet tai isot laskiaispullatKahden sortin kanelipullatKanelipullat
LaskiaispullatLaskiainenKasvisruokaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Laskiaispullat
  • 28.2.09:00
    Pullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Pullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 09.02.202414:36
    Laskiainen

    Anun ohjeella teet parhaat laskiaispullat

  • 11.02.202209:37
    Hellapoliisi

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 01.02.202114:35
    Runebergintortut

    Runebergin laskiaispullat