Laskiaispullat

Laskiaispullat maistuvat parhaalta itse leivottuna. Valmista isoja tai pieniä pullia maun mukaan.

20 laskiaispullaa

  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 50 g hiivaa
  • 150 g voita + voita pellin voiteluun
  • 2 dl maitoa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 2 munaa pullien voiteluun
  • 75 g mantelimassaa
  • maitoa
  • 1 dl kuohukermaa (voidaan jättää pois)
  • tomusokeria
  • 8 dl kuumaa maitoa
  • kanelia

Valmistusohje

1. Sekoita munat, sokeri ja suola. sulata voi maitoon ja liuota hiiva tilkkaan haaleaa voi-maitoseosta. Sekoita hiivaseoksen joukkoon loput voi-maitoseoksesta ja munaseos. Lisää jauhot vähän kerrallaan, kunnes taikina on kimmoisaa ja kiiltävää, mutta melko löysää. Peitä kulho keittiöpyyhkeellä ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa, noin puoli tuntia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa pehmeäksi ja kimmoisaksi. Jaa taikina veitsillä 20 palaan ja muotoile palat tasaisiksi, pyöreiksi pulliksi. Pane pullat voidellulle uunipellille ja anna kohota noin 15 minuuttia.

3. Voitele pullat vatkatuilla munilla ja paista uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa jokaisesta pullasta pieni kansi, koverra pullaan lusikalla kolo ja sekoita koverrettuun sisukseen mantelimassaa ja tilkka maitoa. Täytä kolo seoksella ja halutessasi myös kermavaahdolla. Pane päälle kansi ja ripottele pinnalle tomusokeria. Tarjoa kanelilla maustetun lämpimän maidon kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.