Laskiaispullat
Laskiaistiistaina leivotaan laskiaispullia. Täytätkö sinä omasi vadelmahillolla vai mantelimassalla?
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Pullataikina
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 2 dl sokeria
- ripaus suolaa
- 2 rkl kardemummaa
- 1 kananmuna
- 1 kg jauhoja
- 200 g pehmeää voita
Täyte
- vadelmahilloa
- mantelimassaa
- kermavaahtoa
Valmistusohje
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna.
Sekoita joukkoon 2/3 vehnäjauhoista. Lisää voi sekä loput jauhot. Vaivaa taikina kunnolla.
Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Kun taikina on kohunnut, vaivaa taikinasta ilmat pois.
Leivo taikinasta pullia ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Täytä jäähtyneet pullat vadelmahillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan