Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Laskiaiskranssi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Laskiaiskranssin etu on se, että sen leipomisessa ja täyttämisessä menee vähemmän aikaa kuin laskiaispullien. Ja se näyttää paljon juhlallisemmalta tarjoillessa!

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Kuudelle-seitsemälle

  • 50 g margariinia
  • 1 ½ dl maitoa
  • 40 g hiivaa
  • 1 maustemitta suolaa
  • ½ dl kidesokeria
  • ½ kananmuna, loput penslaukseen
  • 1 maustemitta hirvensarvisuolaa
  • 5 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 150 g mantelimassaa
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva.

2. Sulata margariini miedolla lämmöllä, anna jäähtyä ja lisää taikinanesteeseen.

3. Yhdistä hirvensarvisuola ja jauhot.

4. Lisää muut ainekset taikinaan, viimeiseksi niin paljon jauhoja että taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota liinan alla n. 25 minuuttia.

5. Työstä taikinaa jauhotetulla alustalla ja kaulitse pitkulaiseksi levyksi. Kääri se rullalle ja muotoile kranssiksi leivinpaperille pellille. Litistä sitä hieman ja nypi sauma yhteen.

6. Jos haluat kranssin sijaan pullia, pyörität taikinan pitkoksi, paloittelet sen ja pyörittelet pyöreitä pullia. Kohota liinan alla n. 30-40 minuuttia.

7. Penslaa kranssi tai pullat vatkatulla munalla. Paista kranssia 225 asteessa juuri uunin keskitason alapuolella n. 30 minuuttia tai kunnes se tuntuu valmiilta, kun koputat sen alaosaa. Pullia paistat uunin keskitasolla 250 asteessa 6-8 minuuttia.

8. Anna kranssin jäähtyä ritilällä, leikkaa pullista kansi pois, kranssin jaat terävällä veitsellä.

9. Sekoita mantelimassa ja hieman kermaa, täytä leivonnainen tai leivonnaiset mantelimassalla ja kermavaahdolla. Sihtaa päälle tomusokeria.

Lisää aiheesta:

ViineripullatVehnäkranssiLusseleivonnaisetTäytetyt sahramipullatTuulihatut vaniljakermallaLaskiaispullat
LaskiaispullatKasvisruokaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Laskiaispullat
  • 28.2.09:00
    Pullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Pullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 09.02.202414:36
    Laskiainen

    Anun ohjeella teet parhaat laskiaispullat

  • 11.02.202209:37
    Hellapoliisi

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 01.02.202114:35
    Runebergintortut

    Runebergin laskiaispullat