Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lasagne porkkanakreemillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 lasagnelevyä
  • ½ kesäkurpitsa
  • 100 g minimaissia
  • 50 g ricottajuustoa

Porkkanakreemi

  • 3 porkkanaa
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa

Koristeluun

  • 4 pientä punaista chiliä

Valmistusohje

1. Porkkanakreemi: Kuori ja paloittele porkkanat, keitä ne pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Valuta ne ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää öljy tippa kerrallaan, jatka soseuttamista. Mausta viinietikalla, suolalla ja pippurilla. Jos kreemi tuntuu liian paksulta, lisää hieman keitinvettä.

2. Paloittele kesäkurpitsa tangoiksi. Paista niitä sekä minimaisseja öljyssä. Paista chilit.

3. Keitä lasagnelevyt al dente kevyesti suolatussa vedessä. Levitä porkkanakreemi levyille täytteeksi, lisää ricottaa. Asettele kesäkurpitsa, minimaissit ja chili annosten päälle.

Italiassa pastaruoat syödään usein ”primi piattena”, ennen pääruokaa. Tässä reseptissä olemme italialaiseen tapaan täyttäneet lasagnelevyjä porkkanakreemillä ja ricottajuustolla.

Lisää aiheesta:

Grillattu paprika fetajuuston keraBroilerinfileetä ja halloumijuustoaKalavartaita ja bulgur-risottoaKuorrutettu vihanneshöystöKikhernepaellaRoseepippurilla maustetut broilerinfileet
KasvislasagneAlkuruoatPastat ja nuudelitKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislasagne
  • 25.02.202209:06
    Lasagne

    Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista

  • 27.01.202013:04
    Moussaka

    Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa

  • 29.01.201814:27
    Lasagne

    Kasvislasagne

  • 25.10.201614:16
    Pääruoat

    Munakoiso-zucchinilasagne ja tomaattikompotti

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Porkkana-kesäkurpitsalasagne