Lasagne kolmella juustolla ja kantarelleilla
Kolme erilaista juustoa, kaikki omine ominaisuuksineen, antaa tälle ruokalajille luonnetta. Kastikkeen teossa tehosekoitin on hyvä apu, ellet omista sellaista, hienonna vihannekset erittäin pieneksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 16 lasagnelevyä
Kantarellikastike
- 300 g kantarellejä (keltavahveroita)
- 500 g paseerattua tomaattia
- 1 keltasipuli
- voita paistamiseen
- 100 g cheddarjuustoa
- 100 g sinihomejuustoa
- 50 g parmesaanijuustoa
Tomaattikastike
- 2 prk tomaattimurskaa
- 1 porkkana
- 1 lehtisellerinvarsi
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- ¼ punainen chili
- 1 timjaminoksa
- 1 oreganonoksa
- ½ dl oliiviöljyä
- suolaa, sokeria, pippuria
- punaviinietikkaa
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
1. Kantarellikastike: Hienonna toinen sipuleista ja paista se kantarellien kera voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Säästä muutama sieni koristeluun. Lisää sieni-sipuliseokseen paseeratut tomaatit, anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Raasta juustot ja sekoita raasteet. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Tomaattikastike: Kuori ja puhdista sipuli, selleri ja porkkana. Viipaloi porkkana, suikaloi selleri ja hienonna sipuli. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna. Paista sipuli, porkkana, selleri ja chili oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska ja puserra mukaan valkosipuli. Lisää timjami ja oregano. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Mausta suolalla, viinietikalla, ripauksella sokeria ja pippurilla. Keitä vielä 10 minuuttia. Sekoita kastike tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
3. Voitele uuninkestävä vuoka. Laita pohjalle tomaattikastiketta ja lado päälle lasagnelevyjä, tomaattikastiketta, kantarellikastiketta ja juustosekoitusta, toista kerrostus niin pitkälle kuin aineksia riittää, päällimmäiseksi kerros tomaattikastiketta. Ripottele päälle paljon juustoa. Paista uunissa 200 asteessa n. 35 minuuttia. Asettele päälle koristeluun säästetyt kantarellit. Anna lasagnen levätä 10-15 minuuttia. Leikkele päälle tuoretta basilikaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan