Lasagne kolmella juustolla ja kantarelleilla
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5651270/landscape16_9/515/290/e17d180a2316777c9cad7f0aab2980f0/ax/892913-529.jpg)
Kolme erilaista juustoa, kaikki omine ominaisuuksineen, antaa tälle ruokalajille luonnetta. Kastikkeen teossa tehosekoitin on hyvä apu, ellet omista sellaista, hienonna vihannekset erittäin pieneksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 16 lasagnelevyä
Kantarellikastike
- 300 g kantarellejä (keltavahveroita)
- 500 g paseerattua tomaattia
- 1 keltasipuli
- voita paistamiseen
- 100 g cheddarjuustoa
- 100 g sinihomejuustoa
- 50 g parmesaanijuustoa
Tomaattikastike
- 2 prk tomaattimurskaa
- 1 porkkana
- 1 lehtisellerinvarsi
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- ¼ punainen chili
- 1 timjaminoksa
- 1 oreganonoksa
- ½ dl oliiviöljyä
- suolaa, sokeria, pippuria
- punaviinietikkaa
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
1. Kantarellikastike: Hienonna toinen sipuleista ja paista se kantarellien kera voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Säästä muutama sieni koristeluun. Lisää sieni-sipuliseokseen paseeratut tomaatit, anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Raasta juustot ja sekoita raasteet. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Tomaattikastike: Kuori ja puhdista sipuli, selleri ja porkkana. Viipaloi porkkana, suikaloi selleri ja hienonna sipuli. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna. Paista sipuli, porkkana, selleri ja chili oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska ja puserra mukaan valkosipuli. Lisää timjami ja oregano. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Mausta suolalla, viinietikalla, ripauksella sokeria ja pippurilla. Keitä vielä 10 minuuttia. Sekoita kastike tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
3. Voitele uuninkestävä vuoka. Laita pohjalle tomaattikastiketta ja lado päälle lasagnelevyjä, tomaattikastiketta, kantarellikastiketta ja juustosekoitusta, toista kerrostus niin pitkälle kuin aineksia riittää, päällimmäiseksi kerros tomaattikastiketta. Ripottele päälle paljon juustoa. Paista uunissa 200 asteessa n. 35 minuuttia. Asettele päälle koristeluun säästetyt kantarellit. Anna lasagnen levätä 10-15 minuuttia. Leikkele päälle tuoretta basilikaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka