Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lasagne Bolognese

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4-6 hengelle

  • 1 paketti lasagnelevyjä
  • 3 dl juustoraastetta

Jauhelihakastike

  • 1 iso sipuli silppuna
  • 500 g sikanautajauhelihaa
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 2 valkosipulinkynttä puristettuna
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl oreganoa
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 lihaliemikuutio
  • 2 dl vettä

Valkokastike

  • 50 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 l maitoa
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuullota sipulia voissa pannulla, siirrä pataan. Ruskista jauheliha pienissä erissä ja siirrä myös pataan. Lisää muut jauhelihakastikkeen ainekset ja keitä hiljaa 30 -40 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Tee sillä välin valkokastike: Sulata voi miedolla lämmöllä kasarissa. Sekoita jauho sekaan ja anna turvota muutama minuutti. Kaada maito mukaan pikkuhiljaa ja kuumenna kiehuvaksi sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kaada ison uunivuoan pohjalle valkokastiketta ja asettele päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä sitten jauhelihakastiketta sen päälle juustoraastetta. Toista, kunnes kerroksia on kolme ja päällimmäisenä pastalevyjä. Kaada niiden päälle loput valkokastikkeesta ja sirota pinnalle loppu juustoraaste. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes lasagnelevyt ovat pehmeitä.

Suomalaisetkin ovat ottaneet monet italialaiset ruoat omakseen vuosien mittaan, eikä vähiten lasagnea. Tämän ohjeen jauhelihakastike on muuten niin hyvää, että sitä kannattaa tehdä erikseen pastakastikkeeksi.

Lisää aiheesta:

Stinan pastagratiiniLasagne BéchamelJauhelihalasagneLammaslasagneKlassinen lasagne bologneseGunillan lasagne
LasagnePääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lasagne
  • 03.02.202312:38
    Makkarapasta

    Kari Aihisen lenkkimakkaralasagne

  • 25.02.202209:06
    Kasvislasagne

    Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista

  • 17.03.202014:03
    Pääruoat

    Porkkana-jauhelihalasagne – Jennin kotivara-arkiruoka

  • 05.06.201912:32
    Pääruoat

    Munakoisolasagne – Liemessä-Jennin paras lasagne ikinä!

  • 29.01.201814:27
    Kasvislasagne

    Kasvislasagne