Lasagne Béchamel

Lasagnen valmistus vaatii hieman näpertelyä, mutta se ei ole vaikeaa. Lado lasagnelevyt eri suuntiin eri kerroksissa, niin lasagne pysyy paremmin koossa.

Neljälle

  • 16 lasagnelevyä

Béchamelkastike

  • 100 g voita
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Bolognesekastike

  • 300 g naudanjauhelihaa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 porkkana
  • 20 g juuriselleriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 dl lihalientä
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 maustemitta timjamia
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl juustoraastetta

Tarjoiluun

  • papuja

Valmistusohje

1. Béchamelkastike: Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa. Sulata voi toisessa kattilassa, ota kattila liedeltä ja vatkaa mukaan jauhot tasaiseksi suurukseksi. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää kuumaa maitoa vähän kerrallaan, samalla vatkaten. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja keitä vähintään 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Bolognesekastike: Kuori ja hienonna sipuli, kuori ja kuutioi porkkana hienoksi. Kuori juuriselleri ja raasta karkeasti. Paista vihannekset pehmeiksi voissa, lisää jauheliha ja paista kullanruskeaksi. Lisää liemi ja tomaattimurska. Mausta yrteillä, lisää tomaattipyree ja purista mukaan valkosipuli. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lado jauhelihakastiketta, béchamelkastiketta ja lasagnelevyjä voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Laita päällimmäiseksi kerros béchamelkastiketta, ripottele päälle juustoraastetta ja paista uunissa 45-50 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!