Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lasagne Béchamel

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lasagnen valmistus vaatii hieman näpertelyä, mutta se ei ole vaikeaa. Lado lasagnelevyt eri suuntiin eri kerroksissa, niin lasagne pysyy paremmin koossa.

Neljälle

  • 16 lasagnelevyä

Béchamelkastike

  • 100 g voita
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Bolognesekastike

  • 300 g naudanjauhelihaa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 porkkana
  • 20 g juuriselleriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 dl lihalientä
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 maustemitta timjamia
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl juustoraastetta

Tarjoiluun

  • papuja

Valmistusohje

1. Béchamelkastike: Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa. Sulata voi toisessa kattilassa, ota kattila liedeltä ja vatkaa mukaan jauhot tasaiseksi suurukseksi. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää kuumaa maitoa vähän kerrallaan, samalla vatkaten. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja keitä vähintään 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Bolognesekastike: Kuori ja hienonna sipuli, kuori ja kuutioi porkkana hienoksi. Kuori juuriselleri ja raasta karkeasti. Paista vihannekset pehmeiksi voissa, lisää jauheliha ja paista kullanruskeaksi. Lisää liemi ja tomaattimurska. Mausta yrteillä, lisää tomaattipyree ja purista mukaan valkosipuli. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lado jauhelihakastiketta, béchamelkastiketta ja lasagnelevyjä voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Laita päällimmäiseksi kerros béchamelkastiketta, ripottele päälle juustoraastetta ja paista uunissa 45-50 minuuttia.

Lisää aiheesta:

PasticcioJauhelihalasagneLasagne BologneseLammaslasagneKlassinen lasagne bologneseGunillan lasagne
LasagnePääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lasagne
  • 03.02.202312:38
    Makkarapasta

    Kari Aihisen lenkkimakkaralasagne

  • 25.02.202209:06
    Kasvislasagne

    Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista

  • 17.03.202014:03
    Pääruoat

    Porkkana-jauhelihalasagne – Jennin kotivara-arkiruoka

  • 05.06.201912:32
    Pääruoat

    Munakoisolasagne – Liemessä-Jennin paras lasagne ikinä!

  • 29.01.201814:27
    Kasvislasagne

    Kasvislasagne