Lasagne Béchamel
Lasagnen valmistus vaatii hieman näpertelyä, mutta se ei ole vaikeaa. Lado lasagnelevyt eri suuntiin eri kerroksissa, niin lasagne pysyy paremmin koossa.
Neljälle
- 16 lasagnelevyä
Béchamelkastike
- 100 g voita
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 l maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Bolognesekastike
- 300 g naudanjauhelihaa
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 keltasipuli
- 1 porkkana
- 20 g juuriselleriä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 2 dl lihalientä
- 1 rkl oreganoa
- 1 maustemitta timjamia
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl juustoraastetta
Tarjoiluun
- papuja
Valmistusohje
1. Béchamelkastike: Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa. Sulata voi toisessa kattilassa, ota kattila liedeltä ja vatkaa mukaan jauhot tasaiseksi suurukseksi. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää kuumaa maitoa vähän kerrallaan, samalla vatkaten. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja keitä vähintään 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Bolognesekastike: Kuori ja hienonna sipuli, kuori ja kuutioi porkkana hienoksi. Kuori juuriselleri ja raasta karkeasti. Paista vihannekset pehmeiksi voissa, lisää jauheliha ja paista kullanruskeaksi. Lisää liemi ja tomaattimurska. Mausta yrteillä, lisää tomaattipyree ja purista mukaan valkosipuli. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lado jauhelihakastiketta, béchamelkastiketta ja lasagnelevyjä voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Laita päällimmäiseksi kerros béchamelkastiketta, ripottele päälle juustoraastetta ja paista uunissa 45-50 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut