Lapapaistia baijerilaiseen tapaan knödeleiden kera
Lapapaistia voi usein löytää todella hyvään hintaan. Liha on erittäin maukasta. Luun poistaminen voi olla vaikeaa. Jos et ole tottunut ruoanlaittaja, kannattaa pyytää apua lihatiskillä.
Neljälle
- 1 ½ kg sian lapapaistia
- 2 keltasipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 porkkana
- 1 tl kuminaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl ruokaöljyä
- 2 ½ dl vettä
Knödel
- 500 g kuivattua kateleipää
- 5 dl maitoa
- 60 g voita
- 1 keltasipuli
- ½ nippu persiljaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 maustemitta jauhettua muskottipähkinää
- 3 kananmunaa
Keittämiseen
- vettä ja suolaa
Tarjoiluun
- punakaalia
- omenasosetta
Valmistusohje
1. Paisti: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista lihasta luu. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli ja porkkana. Hiero lihaan kuminaa, suolaa ja pippuria. Ruskista paisti ja luu padassa, lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja siirrä kaikki uuninkestävään vuokaan. Lisää sipuli, porkkana ja valkosipuli. Paista uunissa n. 2 tuntia.
2. Knödel: Kuori ja hienonna sipuli ja persilja. Viipaloi leipä. Kuumenna maito ja kaada se leiville. Sulata voi, lisää sipuli ja persilja ja kaada seos kosteille leipäviipaleille. Riko munat ja lisää ne yksi kerrallaan, Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla ja sekoita. Anna levätä 30 minuuttia.
3. Keitä vesi ja suola isossa kattilassa. Jaa knödeltaikina 8 osaan. Muotoile niistä pyöreitä knödeleitä. Keitä n. 15 minuuttia. Viipaloi liha ja paseeraa vihannekset siivilän läpi. Tarjoile liha ja knödelit sekä paseeratut vihannekset kastikkeena.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa