Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lapapaistia baijerilaiseen tapaan knödeleiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 1 ½ kg sian lapapaistia
  • 2 keltasipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 porkkana
  • 1 tl kuminaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 2 ½ dl vettä

Knödel

  • 500 g kuivattua kateleipää
  • 5 dl maitoa
  • 60 g voita
  • 1 keltasipuli
  • ½ nippu persiljaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 maustemitta jauhettua muskottipähkinää
  • 3 kananmunaa

Keittämiseen

  • vettä ja suolaa

Tarjoiluun

  • punakaalia
  • omenasosetta

Valmistusohje

1. Paisti: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista lihasta luu. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli ja porkkana. Hiero lihaan kuminaa, suolaa ja pippuria. Ruskista paisti ja luu padassa, lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja siirrä kaikki uuninkestävään vuokaan. Lisää sipuli, porkkana ja valkosipuli. Paista uunissa n. 2 tuntia.

2. Knödel: Kuori ja hienonna sipuli ja persilja. Viipaloi leipä. Kuumenna maito ja kaada se leiville. Sulata voi, lisää sipuli ja persilja ja kaada seos kosteille leipäviipaleille. Riko munat ja lisää ne yksi kerrallaan, Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla ja sekoita. Anna levätä 30 minuuttia.

Lapapaistia voi usein löytää todella hyvään hintaan. Liha on erittäin maukasta. Luun poistaminen voi olla vaikeaa. Jos et ole tottunut ruoanlaittaja, kannattaa pyytää apua lihatiskillä.

3. Keitä vesi ja suola isossa kattilassa. Jaa knödeltaikina 8 osaan. Muotoile niistä pyöreitä knödeleitä. Keitä n. 15 minuuttia. Viipaloi liha ja paseeraa vihannekset siivilän läpi. Tarjoile liha ja knödelit sekä paseeratut vihannekset kastikkeena.

Lisää aiheesta:

Kanavartaat, sahramiriisiä ja kurkkukastikettaKääryleet tomaattikastikkeessaPorsaanpaistia ja punakaaliaJauhelihalasagneJuustocurry herneiden keraTäytettyä, sahramimaustettua pikkupääkampelaa
PorsaanlihapataPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata
  • 14.01.202213:58
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen mureaksi haudutettua porsaan uunilihaa

  • 10.09.202114:55
    Kassler

    Farangin karamellipossu eli rapeaa possua, palmusokerikaramellia ja riisiviinietikkaa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Itämainen kinkkupata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Ylikypsää possua ja lämmintä kasvispaistosta