Lanttulaatikko
Lanttulaatikko kuuluu ehdottomasti joulupöytään, sillä se maistuu herkulliselta niin kinkun kuin muunkin sianlihan kanssa. Se on myös hyvä vaihtoehto kasvissyöjälle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 2 isoa lanttua
- 5 dl vettä
- 50 g tuoretta, vaaleaa leipää murennettuna
- 1 3/4 dl lämmintä maitoa
- 25 g voita
- 2 rkl vaaleaa siirappia
- ½ tl valkopippuria
- 3/4 tl jauhettua muskottipähkinää
- 2 vatkattua munaa
- 2 rkl kevyesti paahdettuja leivänmuruja
- 25 g voita
Valmistusohje
1. Paloittele lantut ja keitä palat vedessä täysin pehmeiksi. Sekoita kulhossa murennettu tuore leipä ja lämmin maito. Peitä ja jätä turpoamaan.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Soseuta lantut huolella. Sekoita joukkoon leipä-maitoseos, 25 grammaa voita, siirappi, mausteet ja munat sekä loppu keitinvesi.
3. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle paahdetut leivänmurut. Leikkaa voista laatikon päälle nokareita ja kypsennä uunissa reilu tunti tai kunnes laatikko on väriltään kullanruskeaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan