Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lanttu-porkkanalaatikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 900 g lanttua
  • 100 g porkkanaa
  • 4 dl kinkun paistolientä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1½ dl kuohukermaa
  • 1½ rkl siirappia
  • 1/4 tl inkivääriä
  • 1/4 tl raastettua muskottipähkinää
  • 1 muna
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl korppujauhoja
  • valkopippuria myllystä

Valmistusohje

1. Kuutioi lantut ja porkkanat ja keitä ne kinkun paistoliemessä pehmeiksi. Soseuta keitetyt lanttu- ja porkkanakuutiot.

2. Sekoita vehnäjauhot ja kerma. Lisää joukkoon muna, siirappi ja mausteet ja sekoita lanttu-porkkanasoseeseen.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uuninkestävä vuoka ja kaada seos vuokaan. Tasoita pinta ja ripottele korppujauhot päälle tasaisesti. Lisää päälle voinokareita ja kypsennä 45 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Pekka Haaviston joulupöydän lanttulaatikkoLanttu- ja porkkanalaatikkoJoulun maksapasteijaJoulun itsetehty maksapasteijaAnjovislaatikko tillilläLanttulaatikko
JoululaatikotLisäkeruoatJouluKasvisruokaKasvisruoka

Lanttulaatikko on joulukinkun perinteinen lisuke. Lanttulaatikkoa kannattaa toki valmistaa muulloinkin kuin jouluna, sillä se täydentää mainiosti erilaisia liharuokia. Jos kinkun paistolientä ei ole saatavilla, suolalla maustettu vesi käy yhtä hyvin. Lanttulaatikkoa voi myös pakastaa.

Tuoreimmat aiheesta

Joululaatikot
  • 22.12.202309:54
    Vaaleihin Tommolan kanssa

    Sari Essayahin perunalaatikko

  • 21.12.202314:44
    Joulu

    Merja Rehnin imelletty perunalaatikko

  • 20.12.202313:15
    Joulu

    Pekka Haaviston joulupöydän lanttulaatikko

  • 21.12.202213:32
    Kasvisruoka

    Pirjon juurestimbaalit joulupöytään – helpot porkkanatimbaalit

  • 11.12.202010:15
    Lisäkeruoat

    Juuripersilja-palsternakkalaatikko – Pirjon ohje suussa sulavaan joululaatikkoon