Lanttu- ja porkkanalaatikko
Perinteiset jouluruoat pitävät pintansa joulupöydässä. Katso helpot ohjeet lanttu- ja porkkanalaatikolle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Lanttulaatikko
- 2 kg lanttuja tai lanttusosetta
- 2 dl kermaa
- 25 g voita
- 0,5 dl siirappia
- 1 tl jauhettua muskottia
- suolaa
Porkkanalaatikko
- 1 l riisipuuroa
- 1 kg porkkanaa tai porkkanasosetta
- 0,5 dl siirappia
- 1 tl jauhettua muskottia
- 25 g voita
- 3 rkl korppujauhoja
Valmistusohje
Keitä lantut suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Nosta ne reikäkauhalla tehosekoittimeen ja soseuta. Ohenna tarpeen mukaan keitinliemellä. Lisää lopuksi kermaa ja voita ja mausta siirapilla ja muskotilla. Paista 150-asteisessa uunissa ainakin kaksi tuntia.
Keitä porkkanat kypsiksi ja soseuta ne tehosekoittimessa. Makeuta sosetta hiukan siirapilla ja mausta sitä muskotilla. Sekoita sose valmiin riisipuuron joukkoon ja kumoa uunivuokaan. Painele pinta lusikalla kuviolliseksi ja ripottele siihen korppujauhoja.
Tiputtele laatikon pinnalle voinokareita ja paista 150-asteisessa uunissa ainakin kaksi tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa