Lankkupihvi riisisalaatilla
Lankkupihvi kuuluu kesään! Maukasta ja helppoa ruokaa, josta kaikki pitävät. Tarjoile mielellään ruokaisan riisisalaatin kanssa, johon tulee herneitä ja maissia, tai jos haluat siitä eksoottisemman, lisää banaaneja, kookoshiutaleita ja rusinoita.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 porsaan lankkupihvi
Marinadi
- 1 dl rapsiöljyä
- 2 rkl kiinalaista soijaa
- 2 maustemittaa rouhittua mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 maustemitta jauhettua inkivääriä
Salaatti
- 4 annosta keitettyä riisiä
- 1 prk maissia, n. 200 g
- 125 g pakasteherneitä
Kastike
- maustamatonta jogurttia
- currya
Valmistusohje
1. Laita lankkupihvi muovipussiin. Sekoita marinadi ja kaada se pussiin. Anna vetäytyä jääkaapissa 2-3 tuntia, kääntele pussia välillä.
2. Valuta liha, tee kamaraan pari viiltoa.
3. Grillaa hiljalleen kunnes liha on kypsää, penslaa välillä marinadilla ja käännä.
4. Sekoita salaatti ja kastike, tarjoile lankkupihvin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan