Lämpimät sienileivät
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5671456/landscape16_9/515/290/90a58b3a24ff760e8d59e53fe3dbd6ca/ai/sienivoileivat-1-8035.jpg)
Kokeile maukkaana iltapalana.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 pieni hiivaleipä
- pehmeää voita
- pari valkosipulinkynttä
- 1 l kanttarelleja/suppilovahveroita
- 3 kevätsipulia varsineen
- 1 dl ruokakermaa
- suolaa, pippuria, yrttejä
- mozzarellaviipaleita tai sinihomejuustoa pinnalle
Valmistusohje
Leikkaa leipä viipaleiksi. Lämmitä uuni 225-asteeseen. Puserra valkosipulinkynnet voihin. Voitele leipäviipaleet valkosipulivoilla.
Kuumenna pannulla ensin pelkät sienet, kun suurin osa nesteestä on hävinnyt, lisää tilkka öljyä ja sipulisilppu. Paista sekoitellen kunnes sipuli on pehmennyt.
Kaada pannulle kerma ja anna kiehua hetki. Mausta suolalla, pippurilla ja haluamallasi yrteillä (esim. timjami ja basilika sopivat hyvin). Jaa sienisipuliseos leipäviipaleille ja lisää päälle mieleisesi juusto. Kuumenna, kunnes juusto sulaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka