Lämpimät kerrosleivät juusto-kinkkutäytteellä
Näiden leipien tekoon tarvitset voileipägrillin tai vohveliraudan. Leipien voideltu puoli pitää olla ulospäin, niin että voi antaa niille rapean, kullanruskean pinnan. Tarjoile välipalana, lounaaksi tai iltapalaksi olutlasillisen kera.
Kuudelle
- 12 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- 6 viipaletta keittokinkkua
- 6 ananasrengasta
- 6 paksua juustoviipaletta
- 6 ohutta tomaattiviipaletta
- sinappia
- voita tai voileipämargariinia
Valmistusohje
1. Voitele leivät ohuelti. Laita kuusi viipaletta voi/leivinpaperille voideltu puoli alapäin. Levitä leiville sinappia.
2. Jaa leiville kinkkuviipaleet, ananasrenkaat, juusto- ja tomaattisiivut. Nosta päälle toiset leipäviipaleet, nyt voideltu puoli ylöspäin.
3. Grillaa leipiä voileipägrillissä tai vohveliraudalla 4-5 minuuttia, tai kunnes ne ovat kauniinvärisiä ja juusto on sulanut. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Anun mokkakakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista