Lämpimät kasvikset yrttikastikkeen kera
Tämä on hyvää sellaisenaan, pelkkänä kasvisruokana, mutta sopii myös esimerkiksi kinkun tai savulohen kumppaniksi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 2 kukkakaalia
- 2 purjoa
- 1 pitkä kurkku
- 4 porkkanaa
- 1 vihannesliemikuutio
- persiljasilppua
Kastike
- ½ dl ranskankermaa
- 2 rkl majoneesia
- 2 tl dijonsinappia
- suolaa ja mustapippuria
- 2 rkl kumpaakin tilli- ja persiljasilppua
Valmistusohje
1. Sekoita kastikkeen ainekset, mausta ja anna sen vetäytyä jonkin aikaa.
2. Perkaa ja puhdista vihannekset. Jaa kukkakaalit pienemmiksi kukinnoiksi, leikkaa purjo ja kurkku palasiksi ja porkkanat viipaleiksi.
3. Pane vihannekset pataan, murenna liemikuutio joukkoon ja kaada päälle vettä sen verran, että ainekset melkein peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä melkein pehmeiksi. Valuta lävikössä hetki, siirrä vadille, ripota tuoreita yrttejä pinnalle ja tarjoile kastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo