Lämpimät kasvikset yrttikastikkeen kera
Tämä on hyvää sellaisenaan, pelkkänä kasvisruokana, mutta sopii myös esimerkiksi kinkun tai savulohen kumppaniksi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 2 kukkakaalia
- 2 purjoa
- 1 pitkä kurkku
- 4 porkkanaa
- 1 vihannesliemikuutio
- persiljasilppua
Kastike
- ½ dl ranskankermaa
- 2 rkl majoneesia
- 2 tl dijonsinappia
- suolaa ja mustapippuria
- 2 rkl kumpaakin tilli- ja persiljasilppua
Valmistusohje
1. Sekoita kastikkeen ainekset, mausta ja anna sen vetäytyä jonkin aikaa.
2. Perkaa ja puhdista vihannekset. Jaa kukkakaalit pienemmiksi kukinnoiksi, leikkaa purjo ja kurkku palasiksi ja porkkanat viipaleiksi.
3. Pane vihannekset pataan, murenna liemikuutio joukkoon ja kaada päälle vettä sen verran, että ainekset melkein peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä melkein pehmeiksi. Valuta lävikössä hetki, siirrä vadille, ripota tuoreita yrttejä pinnalle ja tarjoile kastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan