Lämpimät kasvikset yrttikastikkeen kera

Tämä on hyvää sellaisenaan, pelkkänä kasvisruokana, mutta sopii myös esimerkiksi kinkun tai savulohen kumppaniksi.

Neljälle

  • 2 kukkakaalia
  • 2 purjoa
  • 1 pitkä kurkku
  • 4 porkkanaa
  • 1 vihannesliemikuutio
  • persiljasilppua

Kastike

  • ½ dl ranskankermaa
  • 2 rkl majoneesia
  • 2 tl dijonsinappia
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 rkl kumpaakin tilli- ja persiljasilppua

Valmistusohje

1. Sekoita kastikkeen ainekset, mausta ja anna sen vetäytyä jonkin aikaa.

2. Perkaa ja puhdista vihannekset. Jaa kukkakaalit pienemmiksi kukinnoiksi, leikkaa purjo ja kurkku palasiksi ja porkkanat viipaleiksi.

3. Pane vihannekset pataan, murenna liemikuutio joukkoon ja kaada päälle vettä sen verran, että ainekset melkein peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä melkein pehmeiksi. Valuta lävikössä hetki, siirrä vadille, ripota tuoreita yrttejä pinnalle ja tarjoile kastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!