Lämpimät äyriäispasteijat

Simpukoita tai katkarapuja täytteenä – valitse itse!

8 kpl

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1-2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3-4 dl maitoa, halutessasi simpukkaliemen kera
  • suolaa ja pippuria
  • 1 pieni prk simpukoita vedessä tai 300 g katkarapuja
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 munankeltuainen
  • juustoraastetta
  • munanvalkuaista penslaukseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225-250 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, työstä mukaan vesi niin että saat notkean taikinan. Kääri se muovikelmuun ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Paista margariini ja jauhot täytteeseen kattilassa. Lisää nestettä kunnes saat sopivan paksun muhennoksen. Mausta ja keitä hiljalleen 5 minuuttia.

3. Ota kattila liedeltä. Sekoita mukaan keltuainen sekä valutetut katkaravut tai simpukat.

4. Kaulitse taikina ohuesti. Voitele pieniä pasteijavuokia kevyesti. Ota taikinasta ympyröitä ja vuoraa vuokien pohjat niillä. Leikkaa sitten kaistaleita ja vuoraa vuoan reunat.

5. Täytä vuoat 2/3 muhennoksella, ripottele päälle juustoa ja viimeistele taikinasuikaleilla.

6. Penslaa vatkatulla munanvalkuaisella, paista kypsiksi uunissa n. 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.