Lämpimät äyriäispasteijat
Simpukoita tai katkarapuja täytteenä – valitse itse!
8 kpl
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 1-2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3-4 dl maitoa, halutessasi simpukkaliemen kera
- suolaa ja pippuria
- 1 pieni prk simpukoita vedessä tai 300 g katkarapuja
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 1 munankeltuainen
- juustoraastetta
- munanvalkuaista penslaukseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225-250 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, työstä mukaan vesi niin että saat notkean taikinan. Kääri se muovikelmuun ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Paista margariini ja jauhot täytteeseen kattilassa. Lisää nestettä kunnes saat sopivan paksun muhennoksen. Mausta ja keitä hiljalleen 5 minuuttia.
3. Ota kattila liedeltä. Sekoita mukaan keltuainen sekä valutetut katkaravut tai simpukat.
4. Kaulitse taikina ohuesti. Voitele pieniä pasteijavuokia kevyesti. Ota taikinasta ympyröitä ja vuoraa vuokien pohjat niillä. Leikkaa sitten kaistaleita ja vuoraa vuoan reunat.
5. Täytä vuoat 2/3 muhennoksella, ripottele päälle juustoa ja viimeistele taikinasuikaleilla.
6. Penslaa vatkatulla munanvalkuaisella, paista kypsiksi uunissa n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti