Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lämpimät äyriäispasteijat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Simpukoita tai katkarapuja täytteenä – valitse itse!

8 kpl

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1-2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3-4 dl maitoa, halutessasi simpukkaliemen kera
  • suolaa ja pippuria
  • 1 pieni prk simpukoita vedessä tai 300 g katkarapuja
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 munankeltuainen
  • juustoraastetta
  • munanvalkuaista penslaukseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225-250 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, työstä mukaan vesi niin että saat notkean taikinan. Kääri se muovikelmuun ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Paista margariini ja jauhot täytteeseen kattilassa. Lisää nestettä kunnes saat sopivan paksun muhennoksen. Mausta ja keitä hiljalleen 5 minuuttia.

3. Ota kattila liedeltä. Sekoita mukaan keltuainen sekä valutetut katkaravut tai simpukat.

4. Kaulitse taikina ohuesti. Voitele pieniä pasteijavuokia kevyesti. Ota taikinasta ympyröitä ja vuoraa vuokien pohjat niillä. Leikkaa sitten kaistaleita ja vuoraa vuoan reunat.

5. Täytä vuoat 2/3 muhennoksella, ripottele päälle juustoa ja viimeistele taikinasuikaleilla.

6. Penslaa vatkatulla munanvalkuaisella, paista kypsiksi uunissa n. 20 minuuttia.

Lisää aiheesta:

ÄyriäispasteijatSipuli-anjovispiirasMantelivuoat sitruunakreemilläJuustopiiras äyriäisilläLihapiirakatÄyriäispiiras munalla ja herkkusienillä
PasteijatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Pasteijat
  • 24.2.07:29
    Nopeat ja helpot

    Lehtevät inkivääriset leivokset airfryerissa – suolaista ja makeaa

  • 22.03.202414:12
    Pääsiäinen

    Brie-parsataskut

  • 16.12.202117:17
    Suolaiset piirakat

    Savuporopasteijat

  • 14.12.201715:12
    Samassa liemessä

    Pasteijat portviinilampaalla

  • 04.05.201508:46
    Makuja ja Elämää

    Parsa-saksanpähkinätaskut