Lämpimät äyriäispasteijat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5665764/landscape16_9/515/290/cf7dd825743cbe940fb48801fd4a5f15/um/1004663-5862.jpg)
Simpukoita tai katkarapuja täytteenä – valitse itse!
8 kpl
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 1-2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3-4 dl maitoa, halutessasi simpukkaliemen kera
- suolaa ja pippuria
- 1 pieni prk simpukoita vedessä tai 300 g katkarapuja
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 1 munankeltuainen
- juustoraastetta
- munanvalkuaista penslaukseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225-250 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, työstä mukaan vesi niin että saat notkean taikinan. Kääri se muovikelmuun ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Paista margariini ja jauhot täytteeseen kattilassa. Lisää nestettä kunnes saat sopivan paksun muhennoksen. Mausta ja keitä hiljalleen 5 minuuttia.
3. Ota kattila liedeltä. Sekoita mukaan keltuainen sekä valutetut katkaravut tai simpukat.
4. Kaulitse taikina ohuesti. Voitele pieniä pasteijavuokia kevyesti. Ota taikinasta ympyröitä ja vuoraa vuokien pohjat niillä. Leikkaa sitten kaistaleita ja vuoraa vuoan reunat.
5. Täytä vuoat 2/3 muhennoksella, ripottele päälle juustoa ja viimeistele taikinasuikaleilla.
6. Penslaa vatkatulla munanvalkuaisella, paista kypsiksi uunissa n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka