Lampaanpaistia ranskalaisen perunakakun kera
Julkaistu
Provencen makua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kahdeksalle
- 1 lampaanpaisti, noin 2 ½ kg
- suolaa ja mustapippuria
- timjamia
- rosmariinia
- 2 puristettua valkosipulinkynttä
Perunakakku
- 1 ½ kg perunoita, kuorittuja ja ohueksi viipaloituja
- suolaa ja pippuria
- noin 125 g raastettua vuohenjuustoa
- 3-4 dl kermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Hiero paistiin valkosipulia ja mausteita. Laita se uunipannuun, pistä lihaan paistolämpömittari.
2. Laita paistin uunin keskitasolle ja alenna lämpö 10 minuutin jälkeen 200 tai 175 asteeseen. Paista lihaa valelematta kunnes sisälämpötila on 62 astetta.
3. Lado vuorotellen perunoita ja juustoa voideltuun uunivuokaan, suolaa kerrosten välissä. Kaada päälle kermaa niin että perunat lähes peittyvät. Paista 200 asteessa noin 1 tunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti