Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lampaankyljysrivi, papumuhennos ja vuohenjuustokreemi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lampaankyljykset papujen, paprikan ja tulisen makkaran kanssa on verraton yhdistelmä. Lisäksi vielä vuohenjuustoihanuus!

Neljälle

  • 4 palaa lampaankyljysriviä
  • suolaa ja mustapippuria
  • öljyä paistamiseen

Papumuhennos

  • 2 dl kuivattuja isoja valkoisia papuja
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 punaista paprikaa
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl tomaattimehua
  • 2 dl vahvaa kanalientä
  • 100 g vihreitä papuja
  • 4 pienetä chorizo-makkaraa
  • suolaa ja mustapippuria

Vuohenjuustokreemi

  • 200 g vuohenjuustoa
  • 1,5 dl maitoa
  • ½ rkl juoksevaa hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Pane pavut likoon yön yli. Seuraavana päivänä kaada liotusvesi pois ja keitä pavut pehmeiksi suolattomassa vedessä. Kuori sipuli ja valkosipuli ja leikkaa ne viipaleiksi. Kuullota kattilassa sipuli, paprika ja valkosipuli öljyssä pehmeiksi ruskistamatta. Kaada joukkoon viini, tomaattimehu ja kanaliemi, sekoita ja keitä kokoon muutama minuutti. Soseuta kastike sileäksi tehosekoittimessa tms. ja siivilöi takaisin kattilaan. Raaputa kastike kauhalla siivilän läpi siten, että vain paprikan kuoret jäävät siivilään. Keitä kokoon puoleen alkumäärästä.

2. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Puhdista kyljysrivipaloista rasva ja jänteet, mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista paloja öljyssä kuumalla pannulla, niin että ne saavat kauniin värin. Jälkipaista uunissa noin 10-15 minuuttia. Ota kyljysrivipalat uunista ja kääri voipaperiin ainakin 10 minuutiksi tasaantumaan ennen kyljysten erottelemista.

3. Vuohenjuustokreemi: Leikkaa vuohenjuustosta reunat pois. Murenna juusto tehosekoittimeen tms., kaada maito ja hunaja joukkoon ja miksaa sileäksi kreemiksi, mausta hiukan suolalla ja pippurilla.

4. Keitä litra vettä ja 1 rkl suolaa. Poista vihreistä pavuista kovat kannat ja katkaise palot kahtia. Ryöppää niitä minuutti kiehuvassa vedessä, kaada lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Leikkaa chorizo-makkarat viipaleiksi ja paista ne oliiviöljyssä. Kaada makkarat ja paistoöljy kokoonkeitettyyn kastikkeeseen, lisää keitetyt valkopavut ja vihreät pavut ja kiehauta muhennos, suolaa ja pippuroi.

Lisää aiheesta:

Wokki on helppo arkiruoka – poimi herkullinen resepti talteenKiillotetut kananjalat, vihanneksia, pastaa ja mustia papujaPaahdettu paprikakeittoRanskalainen jänispataGordonin italialaiset lihapullatLammascurryleipä ja minttujogurtti
LampaankyljyksetPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lampaankyljykset
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lampaankyljyksiä, madeirakastiketta ja ruusukaaliperunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaankyljykset coca cola -marinadissa rosmariinin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaankyljykset kreikkalaisin lisäkkein

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Lampaankyljysrivi, papumuhennos ja vuohenjuustokreemi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kaksoiskyljykset ja vihannekset yrttipeiton alla