Lampaankyljyksiä ja kikhernesosetta
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5661714/landscape16_9/515/290/352435f3204e27f2834911fc09f10a1/tj/885267-619.jpg)
Sekä kikhernesoseeseen että paistoliemikastikkeeseen käytettävä tahini on seesamitahnaa, jota löydät isommista ruokakaupoista ja etnisistä liikkeistä. Tehosekoitin tai monitoimikone on hyvä apulainen valmistaessasi sosetta, jonka toinen nimi on hummus.
Neljälle
- 1 lampaankyljysrivi (8-12 kyljystä)
- 2 sipulia
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Paistoliemikastike
- 2 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoa
- 4 dl lihalientä
- 2 tl tahinia
- 1 rkl seesaminsiemeniä
Hummus eli kikhernesose
- 6 dl keitettyjä kikherneitä
- ½ dl tahinia
- 2 tl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
Valmistusohje
1. Kikhernesose: Sekoita (koneella tai käsin) kikherneet, tahini, puristettu sitruunamehu, suola ja juustokumina pehmeäksi soseeksi. Lisää hieman vettä, jos haluat pehmeämpää sosetta.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta kyljysrivi suolalla ja jauhetulla valkopippurilla ja paista sitä voissa paistinpannussa, kunnes se on kauttaaltaan kauniin ruskea. Siirrä kyljysrivi uunivuokaan ja pane se jälkikypsymään uuniin noin 20 minuutiksi. Uunista otettuasi anna lihan vetäytyä alumiinifoliossa noin 15 minuuttia, tuolloin se pysyy mehukkaana ja lämpö jakautuu tasaisesti. Kuori sipulit, kiehauta vettä ja keitä sipulit kypsiksi.
3. Ota talteen uunivuokaan muodostunut liemi ja lisää siihen sen verran lihalientä, että nestettä on kaikkiaan 4 dl. Sulata voi kasarissa, ota liedeltä ja vatkaa sekaan vehnäjauho. Nosta takaisin liedelle ja lisää lientä vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Hauduta muutama minuutti, lisää tahini ja seesaminsiemenet. Leikkaa kyljysrivi erillisiksi kyljyksiksi, viipaloi sipulit ja tarjoile kastikkeen ja kikhernesoseen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka