Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lampaankyljyksiä ja kikhernesosetta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 1 lampaankyljysrivi (8-12 kyljystä)
  • 2 sipulia
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Paistoliemikastike

  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 4 dl lihalientä
  • 2 tl tahinia
  • 1 rkl seesaminsiemeniä

Hummus eli kikhernesose

  • 6 dl keitettyjä kikherneitä
  • ½ dl tahinia
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa

Valmistusohje

1. Kikhernesose: Sekoita (koneella tai käsin) kikherneet, tahini, puristettu sitruunamehu, suola ja juustokumina pehmeäksi soseeksi. Lisää hieman vettä, jos haluat pehmeämpää sosetta.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta kyljysrivi suolalla ja jauhetulla valkopippurilla ja paista sitä voissa paistinpannussa, kunnes se on kauttaaltaan kauniin ruskea. Siirrä kyljysrivi uunivuokaan ja pane se jälkikypsymään uuniin noin 20 minuutiksi. Uunista otettuasi anna lihan vetäytyä alumiinifoliossa noin 15 minuuttia, tuolloin se pysyy mehukkaana ja lämpö jakautuu tasaisesti. Kuori sipulit, kiehauta vettä ja keitä sipulit kypsiksi.

Sekä kikhernesoseeseen että paistoliemikastikkeeseen käytettävä tahini on seesamitahnaa, jota löydät isommista ruokakaupoista ja etnisistä liikkeistä. Tehosekoitin tai monitoimikone on hyvä apulainen valmistaessasi sosetta, jonka toinen nimi on hummus.

3. Ota talteen uunivuokaan muodostunut liemi ja lisää siihen sen verran lihalientä, että nestettä on kaikkiaan 4 dl. Sulata voi kasarissa, ota liedeltä ja vatkaa sekaan vehnäjauho. Nosta takaisin liedelle ja lisää lientä vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Hauduta muutama minuutti, lisää tahini ja seesaminsiemenet. Leikkaa kyljysrivi erillisiksi kyljyksiksi, viipaloi sipulit ja tarjoile kastikkeen ja kikhernesoseen kera.

Lisää aiheesta:

Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikkoJosen libanonilaiset mezetRiimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeittoVitello tonnato – italialainen vasikanpaistiLampaankyljykset polentan kanssaKolmen makuista hummusta
LampaankyljyksetGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lampaankyljykset
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lampaankyljyksiä, madeirakastiketta ja ruusukaaliperunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaankyljykset coca cola -marinadissa rosmariinin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaankyljykset kreikkalaisin lisäkkein

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Lampaankyljysrivi, papumuhennos ja vuohenjuustokreemi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kaksoiskyljykset ja vihannekset yrttipeiton alla