Lampaankyljykset latva-artisokan kera

Tämä on kevyt ruokalaji, jossa on paljon makua. Ellet löydä lampaankyljyksiä, voit käyttää viipaloitua lampaanfileetä. Käytä säilykeartisokkia.

Yhdelle

  • 2 lampaankyljystä
  • 2-4 latva-artisokanpohjaa
  • 3-4 herkkusientä
  • 1 pieni prk parsaa
  • 2 rkl kevyttä tuorejuustoa
  • paprikajauhetta
  • 1 maustemitta timjamia
  • 1 maustemitta rosmariinia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Aseta valutetut latva-artisokanpohjat uunivuokaan ja täytä ne sienillä ja parsalla.

2. Sekoita juusto ja hieman paprikajauhetta, lisää täytetyille artisokanpohjille. Laita vuoka uuniin n. 10 minuutiksi.

3. Mausta lampaankyljykset timjamilla, rosmariinilla, suolalla ja pippurilla ja grillaa ne kypsiksi kuumassa grillipannussa tai teflonpannussa. Tarjoile artisokanpohjien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.