Lampaankyljykset latva-artisokan kera
Tämä on kevyt ruokalaji, jossa on paljon makua. Ellet löydä lampaankyljyksiä, voit käyttää viipaloitua lampaanfileetä. Käytä säilykeartisokkia.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Yhdelle
- 2 lampaankyljystä
- 2-4 latva-artisokanpohjaa
- 3-4 herkkusientä
- 1 pieni prk parsaa
- 2 rkl kevyttä tuorejuustoa
- paprikajauhetta
- 1 maustemitta timjamia
- 1 maustemitta rosmariinia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Aseta valutetut latva-artisokanpohjat uunivuokaan ja täytä ne sienillä ja parsalla.
2. Sekoita juusto ja hieman paprikajauhetta, lisää täytetyille artisokanpohjille. Laita vuoka uuniin n. 10 minuutiksi.
3. Mausta lampaankyljykset timjamilla, rosmariinilla, suolalla ja pippurilla ja grillaa ne kypsiksi kuumassa grillipannussa tai teflonpannussa. Tarjoile artisokanpohjien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan