Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lampaanjuustopiiras pinaatin ja kuivattujen tomaattien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Neljälle

  • 1 paketti filotaikinaa à 270 g (6 arkkia)
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • 250 g pakastettua lehtipinaattia
  • 6 säilöttyä, kuivattua tomaattia
  • 200 g kreikkalaista lampaanjuustoa
  • 3 dl kevytmaitoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 maustemittaa jauhettua muskottipähkinää
  • 2 tl suolaa
  • 3 kananmunaa

Valmistusohje

1. Ota filotaikina pakkasesta ja taittele taikina auki. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Sulata pinaatti mikrossa tai huoneenlämmössä. Leikkaa lehdet isoiksi paloiksi.

3. Voitele piirakkavuoka öljyllä, jos käytät teflonvuokaa tätä ei tarvitse tehdä. Päällystä vuoka filotaikinalla.

4. Puristele varoen pinaatista sula vesi pois ja asettele pinaatit vuokaan. Suikaloi tomaatit ja asettele pinaatin päälle. Murusta lampaanjuusto päälle.

5. Vatkaa munat ja maito, purista mukaan valkosipuli ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito vuokaan. Tasoita filotaikina, leikkaa tarvittaessa pois palat jotka jäävät vuoan reunojen yli. Paista piirasta uunin alatasolla n. 45 minuuttia kunnes piiras on jähmettynyt.

Lisää aiheesta:

Kreetalainen kesäkurpitsapiirasBroileri-pinaattipiirasKassler FlorentineItse tehty maksapasteijaPinaattipiiras kanallaPiiras sieni-vihannestäytteellä
FiloSuolaiset leivonnaisetAlkuruoatKasvisruoka

Tavallisesta piirastaikinasta eroten filotaikina on lähes rasvaton ja erittäin vähäkalorinen. Se on myös nopeakäyttöinen, sillä taikina ostetaan aina valmiina, joko tuoreena tai pakastettuna. Filotaikinaa löytää hyvinvarustetuista elintarvikemyymälöistä ja etnisiä ruokatarvikkeita myyvistä liikkeistä.

Tuoreimmat aiheesta

Filo
  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Kreetalainen kesäkurpitsapiiras

  • 18.02.201300:00
    Vappu

    Kasvisnyytit

  • 18.02.201300:00
    Parsaviikot

    Parsaa filotaikinassa

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Omena-aprikoosistruudeli

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Filopiiraat kasvistäytteellä