Lampaanjuustopiiras pinaatin ja kuivattujen tomaattien kera

Tavallisesta piirastaikinasta eroten filotaikina on lähes rasvaton ja erittäin vähäkalorinen. Se on myös nopeakäyttöinen, sillä taikina ostetaan aina valmiina, joko tuoreena tai pakastettuna. Filotaikinaa löytää hyvinvarustetuista elintarvikemyymälöistä ja etnisiä ruokatarvikkeita myyvistä liikkeistä.

Neljälle

  • 1 paketti filotaikinaa à 270 g (6 arkkia)
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • 250 g pakastettua lehtipinaattia
  • 6 säilöttyä, kuivattua tomaattia
  • 200 g kreikkalaista lampaanjuustoa
  • 3 dl kevytmaitoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 maustemittaa jauhettua muskottipähkinää
  • 2 tl suolaa
  • 3 kananmunaa

Valmistusohje

1. Ota filotaikina pakkasesta ja taittele taikina auki. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Sulata pinaatti mikrossa tai huoneenlämmössä. Leikkaa lehdet isoiksi paloiksi.

3. Voitele piirakkavuoka öljyllä, jos käytät teflonvuokaa tätä ei tarvitse tehdä. Päällystä vuoka filotaikinalla.

4. Puristele varoen pinaatista sula vesi pois ja asettele pinaatit vuokaan. Suikaloi tomaatit ja asettele pinaatin päälle. Murusta lampaanjuusto päälle.

5. Vatkaa munat ja maito, purista mukaan valkosipuli ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito vuokaan. Tasoita filotaikina, leikkaa tarvittaessa pois palat jotka jäävät vuoan reunojen yli. Paista piirasta uunin alatasolla n. 45 minuuttia kunnes piiras on jähmettynyt.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!