Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammsmäcka paprikakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lammsmäcka on gotlannin kieltä ja tarkoittaa lampaanjauhelihapihvejä. Tämä ohje on peräisin Gotlannin ruoka-aarteistosta lisättynä paprikasoosilla.

Neljälle

  • 500 g lammasjauhelihaa
  • 1 tl maustepippuria
  • 1 tl sinapinsiemeniä1 sipuli silppuna
  • 1 muna
  • ½ dl korppujauhoa
  • 1 dl vettä
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 1 sipuli siivuina
  • 4 paprikaa siivuina
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 4 tomaattia kaltattuina
  • 5 dl lihalientä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sekoita jauhelihaan vedessä turvotetut korppujauhot, mausteet, sipulisilppu ja muna. Laita murekeseos jääkaappiin 20 minuutiksi.

2. kuullota sipuli- ja paprikaviipaleita voissa padassa. Lisää tomaattipyree, ja pilkotut tomaatit. Kaada joukkoon lihaliemi. Mausta ja keitä 20 minuuttia.

3. Muotoile mureketaikinasta pieniä pihvejä ja paista ne voissa pannulla. Nosta pihvit kastikkeeseen, kun se on kypsää ja anna kaiken lämmetä.

Lisää aiheesta:

Riistapihvit viherpippurikastikkeessaMurekevihanneksetAppelsiinipihvitPippuripihvitVasikkapyytJauhelihapyyt
LammastaPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta
  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 20.04.201606:00
    Lammasvartaat

    Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

  • 18.04.201614:17
    Kasvisruokavalio

    Josen libanonilaiset mezet

  • 23.03.201608:01
    Pääsiäinen

    Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa