Lammsmäcka paprikakastikkeessa
Lammsmäcka on gotlannin kieltä ja tarkoittaa lampaanjauhelihapihvejä. Tämä ohje on peräisin Gotlannin ruoka-aarteistosta lisättynä paprikasoosilla.
Neljälle
- 500 g lammasjauhelihaa
- 1 tl maustepippuria
- 1 tl sinapinsiemeniä1 sipuli silppuna
- 1 muna
- ½ dl korppujauhoa
- 1 dl vettä
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 1 sipuli siivuina
- 4 paprikaa siivuina
- 1 rkl voita
- 1 rkl rypsiöljyä
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 4 tomaattia kaltattuina
- 5 dl lihalientä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Sekoita jauhelihaan vedessä turvotetut korppujauhot, mausteet, sipulisilppu ja muna. Laita murekeseos jääkaappiin 20 minuutiksi.
2. kuullota sipuli- ja paprikaviipaleita voissa padassa. Lisää tomaattipyree, ja pilkotut tomaatit. Kaada joukkoon lihaliemi. Mausta ja keitä 20 minuuttia.
3. Muotoile mureketaikinasta pieniä pihvejä ja paista ne voissa pannulla. Nosta pihvit kastikkeeseen, kun se on kypsää ja anna kaiken lämmetä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Pika bébét
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan