Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lämmintä tankoparsaa voin ja aurinkokuivattujen tomaattien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aito voi tekee ruoalle ihmeitä! Tämän ohjeen tomaattivoi sopii myös grillilohen kumppaniksi, sokeriherneiden mausteeksi tai tuoreen, valkoisen tankoparsan viimeistelyyn.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

4 annosta

  • 1 kg tuoretta, valkoista tankoparsaa
  • 200 g aitoa voita
  • 4-5 palaa öljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuori tankoparsat varovasti perunankuorimisveitsellä. Helpoiten kuoriminen sujuu, kun parsa on asetettu ylösalaisin käännetyn kattilan pohjan päälle lappeelleen. Välittömästi nupun alapuolella olevaa osaa ei tarvitse kuoria.

2. Keitä parsoja 20-45 minuuttia sen mukaan, miten tuoreita ne ovat. Iso paistinpannu sopii erinomaisesti parsakattilaksi. Nosta sitten parsat varovasti lämpimälle lautaselle.

3. Tomaattivoi: Sekoita ainekset tehosekoittimella tai yleiskoneella ja pane kylmään hetkeksi ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Parmesaanigratinoitua parsaaTuoretta parsaa ja mojo verdeLammasvartaatEspanjalainen maalaismunakasParsaa tomaatin ja kananmunan keraParsaa mantelivoilla
ParsaKananmunatonGluteenitonLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Parsa
  • 02.04.202310:45
    Kasvisrisotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 06.05.202213:45
    Pasta

    Harri Syrjäsen parsa-pekonipasta

  • 11.06.202112:22
    Hans Välimäki

    Keitettyä parsaa ja hollandaisekastike – Hans Välimäen ohje

  • 27.04.202112:59
    Risotto

    Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella

  • 15.04.202017:03
    Lisäkeruoat

    Uunifetaparsa – Jennin kevätversio suositusta uunifetapastasta