Lämmintä tankoparsaa voin ja aurinkokuivattujen tomaattien kera
Aito voi tekee ruoalle ihmeitä! Tämän ohjeen tomaattivoi sopii myös grillilohen kumppaniksi, sokeriherneiden mausteeksi tai tuoreen, valkoisen tankoparsan viimeistelyyn.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 1 kg tuoretta, valkoista tankoparsaa
- 200 g aitoa voita
- 4-5 palaa öljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 rkl tomaattipyreetä
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuori tankoparsat varovasti perunankuorimisveitsellä. Helpoiten kuoriminen sujuu, kun parsa on asetettu ylösalaisin käännetyn kattilan pohjan päälle lappeelleen. Välittömästi nupun alapuolella olevaa osaa ei tarvitse kuoria.
2. Keitä parsoja 20-45 minuuttia sen mukaan, miten tuoreita ne ovat. Iso paistinpannu sopii erinomaisesti parsakattilaksi. Nosta sitten parsat varovasti lämpimälle lautaselle.
3. Tomaattivoi: Sekoita ainekset tehosekoittimella tai yleiskoneella ja pane kylmään hetkeksi ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan