Lämmin suklaavanukas
Kokeile aivan uudenlaista suklaavanukasta! Tämän ohjeen perusainekset ovat suklaa ja polenta, joista syntyvä vanukas tarjotaan lämpimänä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
6 annosta
- 140 g voita
- 140 g tummaa suklaata
- 1 dl sokeria
- 3 munaa
- 3 munankeltuaista
- 25 g polentaa
- 1 rkl jauhoja
- kaakaojauhetta
- voita vuokien voiteluun
Valmistusohje
1. Voitele kuusi pientä vuokaa ja ripottele niihin kaakaojauhetta. Jäähdytä vuoat. Kuumenna uuni 160 asteeseen.
2. Sulata voi ja suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada sokeri tehosekoittimen kulhoon, lisää munat ja munankeltuaiset ja sekoita noin 5 minuuttia tai kunnes seos on valkoista. Lisää joukkoon suklaaseos vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Sekoita polenta ja jauhot omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.
3. Täytä vuoat vanukastaikinalla puolilleen ja kypsennä uunissa 12-14 minuuttia, kunnes vanukas on pinnalta kiinteää ja sisältä löysää. Irrota vanukas vuoan reunoista terävällä veitsellä ja kumoa jälkiruokalautaselle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo