Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lämmin suklaavanukas

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile aivan uudenlaista suklaavanukasta! Tämän ohjeen perusainekset ovat suklaa ja polenta, joista syntyvä vanukas tarjotaan lämpimänä.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

6 annosta

  • 140 g voita
  • 140 g tummaa suklaata
  • 1 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 3 munankeltuaista
  • 25 g polentaa
  • 1 rkl jauhoja
  • kaakaojauhetta
  • voita vuokien voiteluun

Valmistusohje

1. Voitele kuusi pientä vuokaa ja ripottele niihin kaakaojauhetta. Jäähdytä vuoat. Kuumenna uuni 160 asteeseen.

2. Sulata voi ja suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada sokeri tehosekoittimen kulhoon, lisää munat ja munankeltuaiset ja sekoita noin 5 minuuttia tai kunnes seos on valkoista. Lisää joukkoon suklaaseos vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Sekoita polenta ja jauhot omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

3. Täytä vuoat vanukastaikinalla puolilleen ja kypsennä uunissa 12-14 minuuttia, kunnes vanukas on pinnalta kiinteää ja sisältä löysää. Irrota vanukas vuoan reunoista terävällä veitsellä ja kumoa jälkiruokalautaselle.

Lisää aiheesta:

SuklaafondantPienet karamellitarteletitToscakakkuSuklaavanukasAito ruotsalainen juustokakkuMaitosuklaabunet
Makea vanukasKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Makea vanukas
  • 30.11.201514:51
    Hedelmäriisi

    Viktorian riisi eli Viktorian kiisseli

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Jouluvanukas

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Bavaroise vaniljan ja mansikoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Sahramicassata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Hunajainen vadelmamalja