Lämmin sienivoileipä
Superhelppoa ja fantastisen maukasta!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Kahdelle
- 2 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- 50 g voita
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Leikkaa leivistä reunat pois.
2. Paloittele sienet paperinohuiksi viipaleiksi. Sekoita voi ja puristettu valkosipuli sekä hienonnettu persilja, sekoita pehmeäksi. Paista tai paahda leipäviipaleet ja laita ne pellille. Levitä päälle sieniä ja niiden päälle valkosipulivoita. Gratinoi uunissa kunnes sienet ovat saaneet väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki