Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammasvarras suklaakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • 600 g lampaan ulkofileetä
  • öljyä
  • rosmariinia
  • valkosipulia
  • suolaa
  • 1 prk demi-glacea
  • 1 dl punaviiniä
  • 30 g tummaa suklaata
  • 1 kg perunoita
  • 1 rkl juustokuminaa
  • oliiviöljyä
  • uusia porkkanoita

Valmistusohje

Leikkaa filee suurehkoiksi kuutioiksi ja marinoi niitä valkosipuli-rosmariiniöljyssä. Leikkaa sitä varten rosmariini ja valkosipuli pieneksi hakkeeksi ja sekoita tilkkaan öljyä. Anna maustua puolesta tunnista ylöspäin ja pistele sitten liotettuihin varrastikkuihin.

Grillaa nopeasti kuumalla grillillä ja anna vetäytyä rauhassa haaleammassa paikassa. Kiehauta demi-glace ja punaviini laakeassa astiassa ja mausta kastike suklaalla. Nosta vartaat sitten kastikkeeseen. Jos perunat ovat kovin suuria, pienennä niitä vähän ja nosta laakeaan kulhoon. Lorauta niihin oliiviöljyä ja mausta juustokuminalla ja suolalla. Jos pistelet myös perunat vartaaseen, niitä on helpompi käännellä, mutta ne voi kypsentää grillissä myös ilman vartaita.

Kypsennä perunoita miedohkolla lämmöllä, useaan kertaan käännellen. Tarjoa lisäksi vielä vaikkapa nopeasti grillattuja, öljyssä pyöräytettyjä porkkanoita.

Lisää aiheesta:

Pohjoisafrikkalainen papusalaattiTeriyakilohiLihansyöjät: PoropaistiPeurapataMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinPunajuurennaatti-risotto
LammasvartaatLisäkeruoatKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasvartaat
  • 30.5.14:48
    Lammasta

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 20.04.201606:00
    Lammasta

    Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammasvartaat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammasvarras ratatouillen ja timjamikastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kebabvartaat