Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammastilliliha

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tilliliha on perinteistä kotiruokaa. Toisinaan sitä sanotaan myös viillokiksi. Tarjoile lisänä keitettyjä perunoita.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

6 annosta

  • 1 kg lampaanlihaa
  • 1 purjo
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 5 kokonaista mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • ½ tl timjamia

Kastike

  • 50 g voita
  • 50 g vehnäjauhoja
  • silputtua tilliä

Etikkaliemi

  • 2 rkl etikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 100 g tillinvarsia
  • 5 dl vettä

Valmistusohje

1. Leikkaa liha 2x2 sentin kuutioiksi. Kuori ja paloittele purjo, sipuli ja porkkanat. Sido mustapippurit, valkopippurit, laakerinlehti ja timjami sideharsoon maustepussiksi.

2. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon liha. Kun vesi kiehahtaa uudelleen, kaada liha lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Pese kattila, pane liha takaisin puhtaaseen kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä. Kun vesi kiehuu, poista vaahto ja lisää kattilaan purjo, sipuli, porkkana ja maustepussi. Keitä lihaa noin tunnin ajan. Tarkista, että se on mureaa. Nosta liha ja maustepussi kattilasta. Keitä lientä kokoon kunnes sitä on 6-7 desilitraa.

3. Kastike: Kiehauta etikkaa, sokeri, tillinvarret ja vesi. Keitä lientä kokoon, kunnes sitä on 1 dl. Siivilöi. Sulata voi kattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita vehnäjauhot voisulaan. Laimenna lihaliemellä vähän kerrallaan. Nosta kattila takaisin levylle. Lisää etikkaliemi. Lisää liha ja tillisilppu kastikkeeseen.

Lisää aiheesta:

Vasikkablanquette curryn ja kapristen keraTilliliha lampaastaNormandian pataKeitettyä lammasta tillikastikkeessaLammasta sitruunakastikkeessaKeitetty, tuore häränrinta piparjuurikastikkeella
LammaspataKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata
  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lammaspata

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Marokkolainen lammaspata ja sahramiriisiä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew lampaasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew